Nyhet

Storband-festival på Lillestrøm

Lørdag 24. september står hele 15 forskjellige storband på scenen i Lillestrøm kultursenter. Da er det nemlig klart for den tredje utgaven av Romerike Storbandfestival.

Storbandfestivalen skal være et utstillingsvindu for storband der både utøvere og publikum kan få med seg varierte musikkuttrykk og produksjoner i løpet av en dag. En av festivalens målsetninger er å skape en felles arena for unge talenter, voksne utøvere og etablerte profesjonelle.

Tett program
Det blir et tett program når hele femten storband skal få plass i løpet av dagen. På pogrammet i år står blant annet den ktitikerroste sangerinnen, låtskriveren, kabaretartisten og tekstforfatteren Hilde Louise Asbjørnsen. Hun gjester scenen sammen med Forsvarets stabsmusikkorps – krumtappen av norske musikkorps med høy internasjonal anseelse. Også Ensemble Denada, flaggskipet blant norske jazzensembler, tar turen til Lillestrøm denne lørdagen.  Årets konferansier er elleville Tom Mathisen, og han vil i følge programmet ta publikum med på en litt annerledes reise til jazzens verden.

Presentasjon av improvisasjonskurs
Tor Yttredal og John Pål Inderberg står bak Norsk jazzforums kursopplegg IMPRONØKKELEN – et gehørbasert kursopplegg som gir storband og storbandutøvere fordypning i jazz og improvisasjon. Lørdag 24. september kl 16:00 vil det bli en presentasjon av kurset. Alle storbandledere og -musikere er velkomne til å høre mer om kursopplegget og hvordan du kan få et slikt kurs til ditt storband.

Billett til Romerike storbandfestival (som inkluderer inngang til IMPRONØKKELEN-foredrag)  kr 250,- / studenter 100,- kjøpes HER.
NB. Grupperabatt kr 500,- ved kjøp av 10 festivalbilletter.

På programmet:
Young Horn Big Band: Speed Coaching med Helge Sunde og Ensemble Denada
Terje Tønnesen og Samlebandet gjør Vivaldis årstidene
Eidsvoll storband spiller Gerry Mulligan
Ensemble Denada
Askim Storband med Erling Wicklund
Big Odd Band
Follo storband ”Crooner”
Sørum storband spiller Tom Waits
Hilde Louise Asbjørnsen med Forsvarets stabsmusikkorps
Skedsmo storband med Even Kruse Skatrud
Romsås storband med Lasse Lindgren
Prime Time Orchestra med Staffan William-Olsson
Oslo storband med Svante Thuresson
Siggerud storband med Sven Fridolfson
Ett Fett storband ”My Guitar Heroes”
Føyka storband ”Elvis show”

Romerike Storbandfestival arrangeres av Ett Fett Storband, Skedsmo Storband, Sørum Storband, Samlebandet og Lillestrøm Jazzklubb.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev