Nyhet

Kvernberg på turné med Liarbird

Mandag 12. september var det turnéåpning i Trondheim for fiolinisten Ola Kvernberg og hans kritikerroste bestillingsverk Liarbird. Med seg på tur har han noen av Norges mest anerkjente unge jazzmusikere.

Ola Kvernberg er kjent for å skape grensesprengende musikk ved å hente impulser fra alle sjangre. Så også i LIARBIRD, som var et felles bestillingsverk til Jazzfest i Trondheim og Moldejazz i 2010. Ensemblet er bygd opp med grunnlag i to hovedprinsipper: symmetrisk instrumentering og utøvere som representerer to ulike estetiske tilnærmingsmåter. Det betyr at LIARBIRD har to trommeslagere, to strykere, tre blåsere og to bassister. Klanglig og musikalsk oppstår helt nye muligheter med en slik instrumentering. Musikere som vanligvis besitter sin rolle alene i ensemblet blir utfordret til å bruke instrumentet på nye måter.

Til LIARBIRD har Ola Kvernberg valgt sine absolutte favoritter blant norske friimprovisatorer og melodikere. – Spenningsfeltet mellom disse har sjelden blitt fokusert på i jazzhistorien, og er en av mange grunner til at dette prosjektet, etter to urfremføringer, i anmeldelser ble trukket frem som disse festivalenes mest fryktløse, rå og vakre opplevelser, heter det i en pressemelding fra Rikskonsertene.

Liarbird: Ola Kvernberg (fioliner og mandolin), Bergmund Skaslien (fioliner), Håkon Kornstad (saksofon), Eirik Heggdal (saksofon), Mathias Eick (trompet), Ingebrigt Håker Flaten (bass, elektronikk), Ole Morten Vågan (bass, elektronikk), Torstein Lofthus (trommer), Erik Nylander (trommer, perkusjon)

Turneen er i regi av Rikskonsertene.

Turnerute:
12.09 Olavshallen, Trondheim
13.09 Nærøy kulturhus
14.09 Sinus, Bodø
15.09 Sortland jazzweekend
17.09 Kullebunden Jazz, Kolben kulturhus, Kolbotn
17.10 Arendal kulturhus
18.10 Horten Jazz Club, Bakkenteigen, Horten
19.10 Ibsenhuset, Skien
20.10 Urijazz, Nøtterøy kulturhus
21.10 Askim kulturhus
22.10 Bærum kulturhus
23.10 Asker Jazzfestival, Asker kulturhus
25.10 Oppdal kulturhus
26.10 Ørsta kulturhus
27.10 Meieriet, Sogndal
28.10 Sardinen USF, Bergen
29.10 Folken, Stavanger

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev