Nyhet

Spennende Punkt-program

Med britiske David Sylvian som årets Artist in residence, inviterer Punkt til festival for improvisert musikk i Kristiansand fra 1. september. Punkt, som i år arrangeres for syvende gang, har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sitt spennende konsept.

Mange internasjonale jazzmedier har Kristiansand som fast stoppested i september. Den kritikerroste festivalen Punkt har har satt byen på improvisasjonskartet, og festivalen inviteres stadig rundt om i verden for å kjøre sitt unike konsept med live remixes.

På programmet for årets festival står blant andre Sidsel Endresen, Dans les Arbres, Arve Henriksen, Evan Parker, Marilyn Mazur og Susanne Sundfør. Årets ”artist in residence” er den britiske artisten David Sylvian. Interessen for Sylvian på Punkt er stor både nasjonalt og internasjonalt, og festivalpassene til Punkt 2011 ble utsolgt på en uke.

– En David Sylvian på toppen av sin kreative kraft
Sylvian kommer til Punkt med den audiovisuelle installasjonen ”Uncommon Deities” med åpning 1. september på Sørlandets Kunstmuseum.  Fredag 2. september gjør han en konsert på Agder Teater sammen med norske og britiske musikere basert på instrumentalalbumet ”Plight and Premonition”, musikk som aldri tidligere har vært fremført på en scene. Sylvian er også gjestekurator for de øvrige konsertene samme kveld.

Musikerne David Sylvian tar med seg til Punkt omfatter eliten av norske og internasjonale improvisasjonsmusikere. Det er artister Sylvian har arbeidet med de siste årene, eller har ytret ønske om å jobbe med for første gang på Punkt; John Tilbury, Philip Jeck, Okkyung Lee, John Russell, Arve Henriksen, Toshimaru Nakamura, Sidsel Endresen, Eivind Aarset, den norsk-japanske gruppa Koboku Senju – samt Punkt-festivalens kunstneriske ledere Jan Bang og Erik Honoré, som har vært svært sentrale i produksjonen av Sylvians nye album ”Died in the Wool”.

– Vi har lenge forsøkt å få David Sylvian til Punkt, og når han nå endelig kommer til Kristiansand er det fantastisk at han både spiller konsert, er gjestekurator og skaper en audiovisuell installasjon. Vi har hatt stor respekt for Sylvian helt siden han gikk fra popstjernestatus med bandet Japan og over til å skape mer personlig, original og engasjerende musikk på albumene ”Brilliant Trees”, ”Gone to Earth” og  ”Secrets of the Beehive”, samt instrumentalprosjekter sammen med musikere som Jon Hassell, Robert Fripp og Holger Czukay. I det nye årtusenet har Sylvian gjort et kunstnerisk comeback av dimensjoner med album som ”Blemish” og ”Manafon” – to av de tydeligste og viktigste utgivelsene det siste tiåret. Så dette er ingen nostalgitripp, det er en David Sylvian på toppen av sin kreative kraft vi nå får gleden av å oppleve i Kristiansand, forteller Punkts kunstneriske ledere, Jan Bang og Erik Honoré, i en pressemelding.

Les mer om Punkt her.

Fra forsiden

Nyhet

NTT kjenner Vosselarmen i det fjerne

Selv festivaler som ikke avholdes kan få spesialutgaver. Vi snakker med tingingsverkkomponist Ingebrigt Håker Flaten, festivalsjef Trude Storheim, plate- og vosseuaktuelle Hildegunn Øiseth, Lyder Øverås Røed skulle også spilt og Tom Stalsberg har skrevet dikt.

Nyhet

Vossa Jazz-prisen til Elisabeth Lid Trøen

Vossa Jazz 2020 er avlyst, men på det som skulle vært festivalens åpningsdag, valgte festivalen likevel å dele ut sin årlige pris. Saksofonisten Elisabeth Lid Trøen ble årets prismottaker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev