Nyhet

Sesongstart i nye lokaler

Kampenjazz i Oslo flytter denne høsten inn i nye lokaler i Cafeteateret på Grønland i Oslo. Sesongåpningen blir søndag 4. september med John Surman og Vigleik Storaas. På programmet utover høsten står blant annet Gunhild Seim & Time Jungle med Marilyn Crispell, Solid! med Seamus Blake og Mats Eilertsen Trio.

Etter ti år i Kampen Bydelshus flytter Kampenjazz til et intimt og stilfullt lokale i Hollendergata 8 på Grønland like ved Politihuset. Selv om Kampenjazz nå flytter vestover i Gamle Oslo, ønsker jazzklubben å beholde navnet på grunn av den historiske tilknytningen til Kampen.

Jazzklubben blir ikke alene på Cafeteateret som allerede huser Nordic Black Theatre. – Vi er kjempefornøyd med at Kampenjazz flytter inn hos oss. Vi er helt sikre på at konsertene kommer til å være en stor suksess blant både publikum og artister. Cafeteatret egner seg perfekt til konsertene, og søndagskonsertene er et kjempetilbud til nabolaget og byen. Vi gleder oss!, sier Nordic Black Theatre i en pressemelding.

Kampenjazz mener Cafeteateret er skreddersydd til framføring av ung og frisk nordisk kammerjazz av høy kvalitet. – Flyttingen markerer vi ved å lansere et høstprogram med noe av det ypperste nordisk jazz har å by på i dag, sier styreleder i Kampenjazz, Jon-Kr. Johnsen.

Sesongstart med John Surman
Høstsesongen åpnes med John Surman og Vigleik Storaas søndag 4. september. Dette er faktisk Surmans aller første konsert noensinne i Oslo under eget navn. John Surman, i dag bosatt i Bærum, har helt siden 1960-tallet vært en av de aller viktigste stemmene i britisk, europeisk og internasjonal moderne jazz. I juni i år fikk han «The Jazz Award for Lifetime Achievement» av «The Worshipful Company of Musicians» i London, en musikerpris med svært høy prestisje i Storbritannia. Til åpningskonserten stiller Surman med den Spellemannvinnende pianisten Vigleik Storaas fra Bergen.

En uke seinere slipper Kjersti Stubø sin nye plate, mens høstens kirkekonsert avholdes den 6. oktober med ingen ringere enn Marilyn Crispell, i samarbeid med Gunhild Seims gruppe Time Jungle. Sesongen avsluttes med en spennende ung dansk pianotrio, Winther/Illerhag/Mogensen, i samarbeid med Petter Wettre.

Se hele høstprogramet her.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev