Nyhet

Suksess for jubileumsfestival

Oslo jazzfestival er godt fornøyd med årest jubileum og betegner festivalen som en suksess både kunstnerisk og salgsmessig. Festivalen startet med en utsolgt åpning i Den Norske Opera & Ballett og avsluttet med fulle hus utover kvelden og natten lørdag 20. august.

– Oslo Jazzfestivals kunstneriske profil ligger i spennet mellom tradisjon og innovasjon, og i år har festivalen gjort et dypdykk i jazzens røtter parallelt med presentasjonen av flere nyskrevne verk og premierer på nye prosjekter, sier festivalen i en pressemelding.

Årets festival oppnådde et rekordartet forhåndssalg, og festivalen skriver i pressemeldingen at de har nådd målet om 12 500 solgte billetter i tillegg til de titalls tusen menneskene som har deltatt på festivalens mange gratisarrangementer.

Oslo Jazzfestival 2011 ble gjennomført med en ufattelig tragedie som bakteppe, men sammen med en rekke andre Oslo-arrangører sto festivalen bak oppropet om å ta byen tilbake.

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar: Maria Dybbroe og samanvevde liv

Den danske saksofonisten Maria Dybbroe vender tilbake til OJKOS med inspirasjon frå den underjordiske verda av sopp. I sitt nye verk skaper ho musikalske forgreiningar som speglar naturens komplekse samspel og vårt skjøre økosystem – utan at det må vere politisk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev