Nyhet

Priser til jazzpioner og ungt talent

Oslo Jazzfestival grunnlegger, Aage Teigen, ble i går hedret med Ellaprisen. Pianist Anja Lauvdal er tildelt årets Statkraft Young Star-stipend.

Samme år som Oslo Jazzfestival feirer sitt 25-års jubileum, blir festivalens grunnlegger og leder gjennom 20 år, Aage Teigen, hedret med en av de fremste utmerkelsene i norsk jazz: Oslo Jazzfestivals pris, Ella. Prisen får Teigen ifølge styreleder i Oslo Jazzfestival, Jan Myhr, av to vektige grunner: For sin innsats som utøvende musiker og drivkraft i byens tradjazzmiljø. Og for sitt pionerarbeid med å gjøre hovedstadens egen festival til en årlig begivenhet både for norske og internasjonale jazzelskere.

Aage Teigen, som er siviløkonom av yrke, har særlig gjort seg bemerket som trombonist i orkestrene Christiania Jazzband og Per Borthens Swing Department, samt i storbandet Christiania 12. Ella-prisen ble delt ut i forbindelse Lill Lindfors’ konsert i Oslo Konserthus onsdag 17. august. Første utdeling skjedde i 1995, og blant tidligere mottagereer Karin Krog, Arild Andersen og Bodil Niska.

Young Star-stipend
Samtidig er pianist og komponist Anja Lauvdal fra Flekkefjord tildelt Statkraft Young Star 2011. Stipendiet er på kr 50 000 og tildeles en ung utøver som har utmerket seg spesielt innen jazz/rytmisk musikk.

Lauvdal er nyutdannet fra jazzlinjen ved NTNU i Trondheim, men har alt rukket å bli et hett navn i landets musikkliv med trioen Moskus og med Your  Headlights Are On som spiller på årets festival.

Juryen, ledet av artisten Susanna Wallumrød, begrunner tildelingen slik:
«Med en meget velutviklet personlig stemme i floraen av ung norsk jazz, forener prisvinner Lauvdal tradisjon, historie og nyskapning på en utmerket måte. Sjangeroverskridelse har vært en viktig bestanddel i norsk musikkliv gjennom en årrekke. Dette er noe prisvinneren mestrer og viderefører i sitt arbeide.»

Fra forsiden

Jazzalarm 3.– 4. mai 2024

Se til Grenland!

FESTIVAL: Reisebrev fra Jazzalarm, Ælvespeilet, Porsgrunn.

Nyhet

Stort på åpningen av Jazzfest

Åpningen av Jazzfest i Trondheim tirsdag 7. mai byr på store produksjoner. Bassist Kyle Eastwood og Trondheim Symfoniorkester & Opera hyller Clint Eastwood, og saksofonist Martin Myhre Olsen tolker Stargate sammen med NTNU Jazzensemble.

Meld deg på vårt nyhetsbrev