Nyhet

Rekrutterer jazzjournalister

Tidsskriftet Jazznytt har i samarbeid med Oslo Jazzfestival og Norsk jazzforum, tatt på seg ansvaret for å rekruttere til den stadig synkende jazzjournaliststanden. Åtte unge, jazzinteresserte skribenter er invitert til workshop neste uke med praktiske oppgaver og forelesninger fra norske og internasjonale journalister og fagfolk.

Norsk jazz får stadig mindre dekning i norske medier og mange av Norges jazzjournalister er på vei over i pensjonistenes rekker. Jazznytt har sett på utviklingen med stadig økende bekymring.

– Jazzkompetansen og interessen for denne sjangeren i norske kulturredaksjoner er i ferd med å forsvinne, og i de redaksjonenen som fortsatt dekker jazz, er gjennomsnittsalderen blant journalister som dekker feltet, urovekkende høy. Og det legges ikke vekt på rekruttering av nye skribenter eller utvikling av jazzkompetanse blant redaksjonenes yngre journalister, forteller redaktør i Jazznytt, Jan Granlie (53).

Pilotprosjekt
Jazznytt har derfor i samarbeid med Oslo Jazzfestival og Norsk jazzforum, tatt initiativ til en firedagers workshop hvor åtte unge talentfulle skribenter med jazzinteresse har blitt plukket ut til å delta. Dette er i første omgang et pilotprosjekt, men om kurset blir en suksess ønsker Jazznytt å utvide til et større prosjekt. Ideen er hentet fra London Jazz Festival og jazzmagasinet Jazzwise som har hatt et lignende prosjekt gående de siste sju-åtte årene.

Forelesninger og praktiske oppgaver
Flere av Oslo Jazzfestivals internasjonale gjester er invitert til å forelese. I tillegg vil noen av Norges ledende jazzjournalister og fagfolk fortelle om sine erfaringer, hvordan de jobber og hvilke utfordringer de har møtt. Deltagerne vil også få praktiske oppgaver som konsertanmeldelse fra Oslo Jazzfestival og intervju med en festivalartist. Det hele avsluttes med en paneldebatt på Nasjonal jazzscene onsdag 17. august. Temaet er «Hvor går jazzjournalistikken» og et internasjonalt panel skal diskutere fremtiden for jazzjournalistikken.

Foredragsholdere:
Terje Mosnes, Dagbladet
John Kelman, AllAboutJazz
Dunkan Heining, JazzWise
Johan Hauknes, Jazznytt
Roald Helgheim, Dagsavisen, Dag og Tid
Andrey Henkin, USA
Rune Kristoffersen, Rune Grammofon
Vidar Bråthen, Norsk jazzforum
Karl Seglem, musiker
Edvard Askeland, Oslo Jazzfestival
Jan Granlie, Jazznytt

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev