Nyhet

JazzP.I.L.S. på sesongåpning

Nasjonal jazzscene satser på en noe annerledes sesongåpning i høst og har 1. september invitert pop-pratemakerne fra NRKprogrammet P.I.L.S. til å ta for seg jazzen og dens glemte historier. Som musikalsk akkompagnement finner vi Skandinavias morsomte jazztrio, Andratx (bildet).

Bak radiosuksessen P.I.L.S – Populærmusikk Ispedd Litt Sladder – finner vi de eminente herrene Finn Tokvam og Bård Ose. Hver lørdag gir de innblikk i de mer usannsynlige og ukjente sidene ved musikkbransjen og artistlivet på NRK P1 og på Sommeråpent på NRK1. De to har også lang erfaring med live-opptredener fulle av musikk og artige anekdoter fra populærmusikkens historie. Hvordan går det når disse to karene kaster seg over jazzen? Blir det jazz i popen, eller rock i jazzen? Svaret får du på Nasjonal jazzscenes sesongåpning 1.september.

Skandinavias morsomste jazztrio
Til åpningen kommer også Andratx, som visstnok skal være Skandinavias morsomste jazztrio. Andratx består av Jonas Kullhammar, Ole Morten Vågan og Kresten Osgood. De spiller jazz som eksploderer og svinger, og leverer en overraskelse eller to av så vel musikalsk som verbal og akrobatisk art. Bandet spiller både egne komposisjoner og coverlåter av blant andre Carla Bley, Keith Jarrett og Anette Peacock.

Mer informasjon og høstprogrammet til Nasjonal jazzscene finner du her.

Fra forsiden

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Now's the time

NTT: På en benk med Elling

Lars Elling om kunsten og Stian Carstensen, Anna Ueland om vitenskapen og Runar Chand Nordgård om russetiden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev