Nyhet

Magisk kinetikk

I 2009/2010 tok minibrassbandet Magic Pocket (bildet) med seg Trondheim jazzorkester for å lage ”Kinetic Music” – et bestillingsverk som møtte unison hyllest live. Nå er verket gitt ut på plate.

Den lange jobben med å komponere og arrangere ”Kinetic Music” startet høsten 2009 – sammen med mannen som er opphavet til platas tittel, kunstneren Atle Selnes Nielsen. Han forbløffet Moldejazzpublikummet året etter med tre kinetiske skulpturer som lagde metaforer av lyd gjennom bevegelse, mekanikk og analog teknologi. Stipendkonserten trakk fullt hus og fikk strålende omtale. Liveopptaket er nå bearbeidet i Rainbow Studio og nettopp sluppet på plate.

Gjenforent av jazzstipend
Alle musikerne i Magic Pocket har bakgrunn fra NTNU Jazzlinja i Trondheim. Under studiene på trønderjazzfabrikken i 2002, satte Erik Johannessen (trombone), Hayden Powell (trompet), Erik Nylander (trommer) og Daniel Herskedal(tubaist) sammen den utradisjonelle brasskvartetten. Etter en svært aktiv periode, med blant annet deltagelse i Jazzintro i 2004, la musikerne bandet på is for å jobbe med folk som Jaga Jazzist, Ola Kvernberg og Kobert.

Men da Magic Pocket mottok JazZtipendiatet for 09/10 var veien tilbake kort. Trondheim Jazzorkester var heller ingen fremmed samarbeidspartner for kvartetten ‐ alle musikerne har tidligere medvirket på opptil flere TJO‐innspillinger.

Den ellevte TJO‐utgivelsen
Etter at TJO nylig fikk rosende omtale for utgivelsen ”Morning Song” med Per Zanussi, er nå ”Kinetic Music” ferdig bearbeidet i Rainbow Studio, og klar for gjenhør på CD. Dette blir den ellevte TJO‐utgivelsen siden 2005.

– Vårt tiårsjubileum i 2010 bød på Spellemannsnominasjon med ”Triads And More” og økning på Statsbudsjettet. Vi ser ingen grunn til å bremse, og gir ut hele tre plater i år. ”Kinetic Music” føyer seg inn i en rekke av TJO‐kvalitetsutgivelser, sier Bjørn Willadsen, daglig leder i MNJ Records og manager for Trondheim Jazzorkester, i en pressemelding.
CD‐utgivelse av bestillingskonserten med Trondheim Jazzorkester og Molde‐JazZtipendiatvinneren er blitt en vellykket tradisjon.

Les mer om Trondheim Jazzorkester her.

Les mer om Magic Pocket her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev