Nyhet

Jubileumsprogram komplett

Oslo Jazzfestival markerer i år 25-årsjubileum, og med Humcrush/ Sidsel Endresen, Fredrik Kronkvist Quartet og Desafinado på plass, er jubileumsprogrammet komplett. I tillegg er bandene som skal spille på årets Young Star og Showcase for unge talenter, plukket ut.

Oslo Jazzfestival er en av Oslo-arrangørene som står bak oppropet om å ta byen tilbake, og med dagens programslipp er jubileumsprogrammet komplett. Oslo Jazzfestival 2011 finner sted 15. – 20. august.

Forsterket duo
Humcrush er keyboardist Ståle Storløkken (Supersilent) og trommeslager Thomas Strønen (Food). Som duo samarbeider Storløkken og Strønen på et fascinerende nivå, og musikken deres beveger seg i og dekker gapet mellom analog og digital lyd. Vokalist Sidsel Endresen er duoens absolutte musikalske drømmepartner, og møtet under årets jazzfest i Oslo blir en unik begivenhet.

Svensk saksofonist
Svenske Fredrik Kronkvist er en av de mest særegne saksofonistene på dagens internasjonale jazzscene. Han er kjent for sin kraftfulle virtuose stil med en konstant flyt av idéer. Kronkvist kommer til Oslojazz med sitt faste band bestående av noen av Skandinavias fineste musikere.

Gjennhør
Desafinado markerer 25 år med Brasil som middel og glede som mål. Under Oslo Jazzfestival 2011 får publikum muligheten til å gjenoppleve originalbesetningen med Tom S Lund, Morten Halle, Celio de Carvalho og Anne-Marie Giørtz sammen med Sveinung Hovensjø og Kenneth Ekornes.

Unge talenter
Tre unge Oslo-band, The Real Time, Rapjazz og Sham Jazz, er plukket ut til å spille på årets Young Star-scene, og seks band fra hele Norge skal spille på årets Showcase for unge talenter: Gibs Quartet fra Kristiansand, Krokofant fra Kongsberg, Rugged Wilderness & Mountain Man No More fra Trøndelag, Sagstuen med utspring fra Musikkhøgskolen i Oslo, Eat my Cake etablert ved Sund folkehøgskole på Inderøy og Doffs Poi med utspring fra NTNU i Trondheim. Samtlige konserter finner sted på Statkraftscenen som i år flytter tilbake til Egertorget.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev