Nyhet

Alt klart for Groove Valley Jazzcamp

Årets Jazzcamp går av stabelen 2. til 6. august i Beiarn i Nordland. Både konserter, foredrag og workshops står på programmet og nytt i år er et storbandkurs. Gjesteartist på Jazzcampen i år er Hilde Louise Asbjørnsen.

Hallgeir Pedersen har som musikalsk ansvarlig fått med seg en rekke gode musikere til årets Jazzcamp. Paolo Vinaccia stiller opp også i år, og Hildegunn Øiseth vil blant annet spille bukkehorn på åpningskonserten sammen med trombonist og lurendreier Gaute Vikdal. Åpningskonserten skjer på Tarnes i Beiarfjorden omringet av fjell hvor både lur og horn er i sitt rette element. Daniel Franck på kontrabass og Hermund Nygård returnerer i år sammen med den franske bassvirtuosen Dominique Di Piazza.

Hilde Louise Asbjørnsen besøker jazzcampen fredag 5. og lørdag 6. august. Hilde Louise Asbjørnsens siste plate, Never Ever Going Back, høstet strålende kritikker når den kom i fjor, og hun spilte nylig en av hovedrollen i suksessmusikalen The Producers på Oslo Nye.  Hilde Louise er i tillegg kjent fra utallige fjernsynsopptredener og var vinner av NRKs storsatsing Maestro høsten 2010.

Russisk besøk
Et nytt og spennende bekjentskap for Jazzcampen er en av Russlands ledende saksofonister, Konstantin Safyanov. Han vil være leder og instruktør for det nyopprettede kursstorbandet. I tillegg kommer jazzvokalisten Kirsti Huke, trombonist Øyvind Brække som er kjent fra bl.a. Trondheim Jazzorkester, samt Erik Halvorsen som i en årrekke var medlem i Landsdelsgruppa Link som pianist.

Se hele programmet til The Groove Valley Jazzcamp her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev