Nyhet

Jazzstipend til Marius Neset

Under Moldejazz 20. juli mottok Marius Neset SpareBank 1 JazZtipendiat for 2011. I begrunnelsen for prisen fremheves blant annet saksofonistens usedvanlige teknikk og tonekvalitet.

Målet med SpareBank 1 JazZtipendiat er å bidra til at Norge – med grunnlag i det unike jazzmiljøet ved NTNU og landet forøvrig – fortsatt kan få fram noen av verdens mest spennende jazzmusikere og komponister.

Ordningen skal også bidra til at Trondheim Jazzorkester styrker sin posisjon som et av de ledende, store jazzensembler i Norge.Stipendet vil bli delt ut hvert år på Moldejazz fremover. Pengene skal gi mulighet for stipendiaten til å utvikle seg og skape en ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester. Denne musikken skal førstegangsframføres på Moldejazz påfølgende år.Den samlede verdien av SpareBank 1 JazZtipendiat gjøre den til den største jazzprisen i Norge.

Juryen har i år bestått av Njål Ølnes (musiker), Sissel Vera Pettersen (musiker), Jan Ole Otnæs (festivalsjef MoldeJazz), Bjørn Willadsen (leder av Midtnorsk Jazzsenter), Per Oskar Olsen (konsernbanksjef SpareBank 1 SMN).

Juryens begrunnelse:
Til årets JazZtipendiat meldte det seg en rekke svært godt kvalifiserte søker av begge kjønn. Juryen har hatt en krevende oppgave, men enstemmig valgt ut en kandidat.
Stipendiaten er en musiker og komponist som har hatt en imponerende utvikling de siste årene. Som saxofonist har han en usedvanlig teknikk og tonekvalitet kombinert med et enormt rytmisk overskudd. Han er samtidig en sensitiv og lyttende musiker, som tilpasser seg de ensemblene han medvirker i. I søknaden som JazZtipendiat har denne musikeren presentert et svært interessant prosjekt som bidrar ytterligere til å styrke mangfoldet og kvaliteten for Trondheim Jazzorkester.

Saxofonisten Marius Neset er fra i Os, Hordaland, og er nå bosatt i København. Han har en femårig masterutdanning supplert med toårig solistutdanning fra det Rytmiske Musikkkonservatorium i København. Han er medlem av bandene People Are Machines, Kaktusch og JazzKamikaze.

Marius Neset har vunnet en rekke priser som solist og med bandene han turnerer med, blant annet Nattjazzprisen og Young Nordic Jazz Comets. Marius ga i vår ut plata Golden Xplotion som har fått glimrende omtale i norske og internasjonale media.
På årets Moldejazz blir det anledning å høre Marius Neset Golden Xplotion i Alexandra kjelleren lørdag 23. juli.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev