Nyhet

DnB NOR-prisen til Arve Henriksen

Lørdag 9. juli ble trompetist og komponist Arve Henriksen tildelt Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, DnB NOR-prisen.

– Dette var utrolig hyggelig og svært motiverende. Jeg kommer stadig opp med musikalske idéer som ikke alltid er mulig å få realisert på grunn av økonomi. Dette gir jo muligheter til kreativitet og er veldig inspirerende for meg, sier prisvinneren i et intervju på jazzfestivalens egen nettside.

Henriksen var selv ikke til stede for å motta prisen i Konbsberg, men befant seg på North Sea Jazz Festival i Nederland hvor han mottok en annen pris, Paul Acket Award 2011.

Arve Henriksen (43) er kjent som en av landets fremste komponister og utøvere innen samtidsjazzen. Hans hovedinstrument er trompet, men den meget allsidige musikeren benytter også elektronikk,vokal og trommer i utøvelsen.

Arve Henriksen er den femtende i rekken som mottar den prestisjefylte prisen, som i år har økt til hele 300.000 kroner. Vinneren må også holde en ”takk for prisen-konsert” på Kongsberg jazzfestival året etter.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev