Nyhet

DnB NOR-prisen til Arve Henriksen

Lørdag 9. juli ble trompetist og komponist Arve Henriksen tildelt Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, DnB NOR-prisen.

– Dette var utrolig hyggelig og svært motiverende. Jeg kommer stadig opp med musikalske idéer som ikke alltid er mulig å få realisert på grunn av økonomi. Dette gir jo muligheter til kreativitet og er veldig inspirerende for meg, sier prisvinneren i et intervju på jazzfestivalens egen nettside.

Henriksen var selv ikke til stede for å motta prisen i Konbsberg, men befant seg på North Sea Jazz Festival i Nederland hvor han mottok en annen pris, Paul Acket Award 2011.

Arve Henriksen (43) er kjent som en av landets fremste komponister og utøvere innen samtidsjazzen. Hans hovedinstrument er trompet, men den meget allsidige musikeren benytter også elektronikk,vokal og trommer i utøvelsen.

Arve Henriksen er den femtende i rekken som mottar den prestisjefylte prisen, som i år har økt til hele 300.000 kroner. Vinneren må også holde en ”takk for prisen-konsert” på Kongsberg jazzfestival året etter.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Driftige distraksjoner

Mette Henriette inntar Operaen, vi møter Elina Duni, er på konsert med Needlepoint, og har dagbokessay om syv vidunderlige dager med kulturopplevelser og distraksjoner. Now’s The Time!

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev