Nyhet

Kongsberg jazzfestival fra 6. juli

Onsdag 6. juli åpner forsvarsminister Grethe Faremo årets Kongsberg Jazzfestival. Med både ny utendørsscene og navn som Joshua Redman/Brad Mehldau, Peter Brötzmann/Evan Parker, BMX med Per Jørgensen og Primus (bildet) på programmet, er det duket for fire heftige jazzdager.

Grethe Faremo vil stå for den offisielle åpningen av jazzfestivalen på Kirketorget onsdag klokken 17:00. – Det synes vi er kult. Hun er vel den eneste musiserende ministeren i regjeringen, sa Pål Fidjestøl, daglig leder i Kongsberg Jazzfestival, til Laagendalsposten da nyheten ble kjent tidligere i sommer. Etter forsvarsminsterens tale er det Bergen Big Band med Terje Rypdal & Skywards som vil overta scenen.

Spennende program
De neste dagene kan festivalpublikumet glede seg over et bredt program med både eksperimentell og moderne jazz med innslag fra norsk og internasjonal rock.  På programmet står blant andre Joshua Redman/Brad Mehldau, Hanna Paulsberg Concept, Charles Lloyd New Quartet, in the country, Marilyn Mazur’s Celestial Circle, Motorpsycho + Primus, Chrome Hill, GammalGrass, BMX med Per Jørgensen, Håvard Stubø Quartet med Jonas Kullhammar, Peter Brötzmann / Evan Parker, Cæcilie Norby og Arild Andersen Quintet. Hele programmet kan du se her.

DNB Nor-prisen
I fjor var de pianist og komponist Maria Kannegaard fikk Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, DnB NOR-prisen. Som vanlig kommer prisvinneren tilbake med en ”Takk for prisen”-konsert året etter. Til denne konserten har Maria Kannegaard skrevet mye ny musikk spesielt for musikerne hun har med seg;  Thomas Strønen (trommer) og Ole Morten Vågan(bass), samt vokalisten Siri Gjære og fiolinisten Ola Kvernberg.

I 2011 har DNB Nor og Kongsberg Jazzfestival utvidet samarbeidet. Blant annet oppjusteres prisbeløpet, og DNB Nor-prisen er nå Norges største jazzpris i kontantbeløp. Hele 300 000 kroner er hva årets prisvinner kan forvente.

Fra forsiden

Nyhet

Moldejazz slipper jubileumsprogram

Artist in Recidence John Zorn samler 33 av verdens ledende impromusikere til to konserter, Ola Kvernberg presenterer ny Steamdome-musikk, Ellen Andrea Wang hyller Charlie Haden og John McLaughlin vender tilbake til den 60. utgaven av Moldejazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev