Nyhet

Nye navn og forfall på Moldejazz

Kenneth Kapstad Group, elektronikakometen Mathias Stubø (bildet) og familieforestillingen “Hva kommer Nå?” er blant nye navn på programmet til årets Moldejazz. Saxofonlegenden Lee Konitz har avlyst besøket i rosenes by.

Saxofonlegenden Lee Konitz, som skulle åpnet klubbkveldene i Alexandrakjelleren sammen med Tomasz Stanko, har blitt alvorlig syk og dermed avlyst sine konserter i Europa i juli. Bandet fortsetter som kvintett med Tomasz Stanko, Chris Potter, Craig Taborn, Arild Andersen og Jim Black. Også turneen med Kris Davis/Ingrid Laubrock /Tyshawn Sorey er avlyst. I deres sted har Moldejazz satt sammen en helt spesiell trio med trompetist Magnus Broo og Paal Nilssen Love + Tyshawn Sorey på trommer.

Jazz møter rock
Kenneth Kapstad Group er et nytt band satt sammen av Motorpsychotrommis Kenneth Kapstad, der han har tatt med Ola Kvernberg, Even Helte Hermannsen, Erlend Slettevold  og Trond Frønes.  Sammen har de komponert ny musikk som beskrives som et nachspiel hos Mahavishnu Orchestra som vil bli trashet av en krangel mellom Jimi Hendrix og Live Evil-bandet til Miles Davis om de skal slippe inn Black Sabbath. Verdenspremieren på Jazzfest i Trondheim i mai ble en kjempesuksess, nå er de klare for Molde.

Ung elektronikakomet
Multiinstrumentalist, komponist og elektronikaprodusent Mathias Stubø blir omtalt som vidunderbarn, og 18-åringen er i ferd med å få sitt store gjennombrudd.  Han lager en blanding av moderne elektronisk musikk og sydhavsinspirert disko, funk, jazz og soul á la slutten av 70-årene. Resultatet beskrives som en særegen, varm og dansbar miks av røykfylte østkystbeats, sløy eksotisk undergrunnsdisko og kompromissløs funk. Mathias og livebandet hans spilt på  flere store norske festivaler og han ble trukket fram frem som et av høydepunktene på by:Larm 2010 i den britiske avisen News of the World. Nylig utgitte «1979» , har fått varm velkomst i Norge og internasjonalt.

Flerkunstnerisk familieforestilling
Eldbjørg  Raknes har parallelt med sin internasjonale “voksenjazzkarriere” gjort mange prosjekt for barn; bl.a. “Det bor en gammel baker…” og “Små sanger mest i det blå”. Hun har vært på barne-TV og nominert til Spellemann. “Hva kommer nå…?” er en flerkunstnerisk forestilling med Eldbjørg i spissen. Publikum vil være med å påvirke hva som skjer der og da, og konserten blir en totalopplevelse med sanger, pantomime, teatersport, historier og levende bilder – improvisasjon er stikkord!

Se hele programmet på Moldejazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev