Nyhet

Midtsommerjazz i Ålesund

Fredag 17. juni starter Midtsommerjazz – den tredje utgaven av festivalen. På plakaten står blant andre Hilde Louise Asbjørnsen (bildet), Mathias Eick Quintet, Odd Nordstoga, Farmers Market, Randi Tytingvåg og Ytre Suløens Jazz-ensemble.

Lokale helter
Sunnmøre har en stolt jazztradisjon, og to av regionens største artister er klare for årets jazzfestival i Ålesund 17. og 18. juni. Hilde Louise Asbjørnsen er opprinnelig fra Sykkylven og er en av landets mest begavede multiartister. I høst vant hun den storslagne dirigentkonkurransen «Maestro» på NRK, men der er som jazzsanger Hilde Louise har sin største styrke. Hennes siste album «Never Ever Going Back» har fått strålende kritikker. Nylig gjorde Hilde Louise Asbjørnsen en intimkonsert i et fullpakket Ocean Sound Recordings. Konserten ble sendt på NRK1 og kommer ut som livealbum senere i år.

Ytre Suløens Jass-ensemble ble dannet i Langevåg i 1973, og jazzorkesteret ble spilt på radioen allerede før de hadde stått på en scene for første gang. Det den gang seksmannsstore ensemblet debuterte på Moldejazz allerede i 1974, og i 1976 ble de invitert til New Orleans Jazz and Heritage Festival – en festival de har besøkt flere ganger senere. Til tross for noen utskiftninger i besetningen har ensemblet holdt koken siden og kan snart feire 40 år.

The Dubliners returnerer etter snart 40 år
Den irske folkemusikkgruppen The Dubliners ble dannet allerede i 1962, og har siden den gang utgitt en mengde plater og ligget på hitlistene verden over. Allerede i 1974 besøkte de Ålesund, og legendene i The Dubliners fikk med seg fylket på kryss og tvers skal vi tro gamle bilder. Etter mye leting fant nemlig arrangøren fra fire tiår tilbake foto fra denne turen, og de unike bildene kan du se her.  Lørdag 18. juni kan publikum igjen oppleve The Dubliners på scenen i Ålesund.

Hele programmet på Midtsommerjazz kan du se her.


Fra forsiden

Now's the time

NTT: Når Anna-Eva Bergmans lys blir til lyd

Skjæringspunktets favorittbassist Adrian Myhr solodebuterer, musikk og kunst-spesial med Sigrid Aftret om Anna-Eva Bergman og Kim Myhr om Mark Rothko, Gard Nilssen plukker Brian Blade-favoritter, Phil Minton lager workshop på Nesodden, Audun Vinger er på psych-kjøret mens Joel Ring og Girl Talk gir ut gode plater.

Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev