Nyhet

Felix Peikli på miniturné

Den talentfulle norske klarinettisten Felix Peikli studerer til vanlig ved det prestisjetunge amerikanske universitetet Berklee. I juni spiller han i Norge sammen med tre medstudenter.

Allerede som tolvåring debuterte klarinettisten Felix Peikli på Oslo Jazzfestival. Siden har han blant annet vunnet «Det nasjonale drømmestipendet 2006» og var finalist i Kjempesjansen på NRK. I 2006, i en alder av bare 16 år, mottok Peikli Oslo bys kunstnerpris som den yngste noensinne.

Nå er Felix Peikli student med fullt stipend ved det prestisjetunge amerikanske universitetet Berklee. Peikli har fått undervisning av blant andre Grammyvinnende jazzmusikere Danilo Perez og Joe Lovano, og i 2010 var han en av de første studentene som ble valgt ut til Berklees nye senter for musikalsk kreativitet, Global Jazz Institute.

Felix Peikli tar nå med seg medstudentene Christian Li (piano), Justin Richey (bass) og Adam Arruda (trommer) og besøker Norge i perioden 19. til 24. juni. Kvartetten legger turen innom Teaterkjeller`n i Oslo, TV2’s God Morgen Norge, Rica Hotel Jazz Jam og den amerikanske ambassaden. Norgesbesøket avsluttes hos Valdres Sommersymfoni med en masterclass og to konserter.

Les mer om Felix Peikli her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev