Nyhet

Programmet på Sildajazz komplett

Sildajazz i Haugesund kan feire 25 år i august. Festivalens jubileumsprogram byr på blant andre Jamie Cullum, Randy Crawford, Nils Petter Molvær, Lee Ritenour, The Real Thing, Stian Westerhus og Hedvig Mollestad Trio.

Sildajazz inviterer til stor feiring fra 10. til 14. august, og mer enn 60 band deltar på årets festival. Det blir i tillegg gratis utekonserter, familiearrangementer, festivalustilling, Sildajazzmarked og eget barneprogram med barneparade. Sildajazzen besøkes årlig av mer enn 50.000 publikummere.

Britiske Jamie Cullum er en av verdens mestselgende jazzartister for tiden. Med sin blanding av pop og jazzstandards skal pianisten og vokalisten underholde Sildajazzpublikummet på åpningskonserten onsdag 10. august. Randy Crawford har funnet sammen igjen med Joe Stample, mannen bak superhiten «Street life». Nå er duoen igjen plateaktuelle, og på Sildajazz kan du se de live. En av Norges største eksportvarer innenfor musikk, Nils Petter Molvær, har med sin kombinasjon av jazz og elektronika fascinert publikum i hele verden. Fredag 12. august tar han med seg trompeten til Byscenen.

Sildajazzpublikummet får i år et gjensyn med Lee Ritenour. Han har med seg Dave Grusin på piano. Ytre Suløen Jassensemble har i en årrekke vært et av våre fremste tradjazzband, og som vanlig har de med seg vokalisten Tricia Boutte fra New Orleans. På Festiviteten torsdag 11. august blir det jubileumsspesial når The Real Thing, Bodil Niska Kvartett m.fl. inviterer til festkonsert.

Under merkelappen Fristil presenterer festivalen mer eksperimentell jazz. Hedvig Mollestad Trio, Stian Westerhus, Fire!, Richard Spaven og Machine Birds er blant navnene i denne konsertserien.

Årets festivalkunstner er Jan Terje Rafdal. Hans utstilling blir å se på Galleri Hantho under Sildajazz.

Les mer om Sildajazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev