Nyhet

– Velsmurt og vel blåst!

MaiJazz er godt fornøyd med årets festival og mener den 23. utgaven av MaiJazz går inn i historien som den best gjennomførte festivalen noensinne.

– Det skyldes ene og alene nærmere 160 positive frivillige som har vist en enorm arbeidsvilje døgnet rundt. Tilbakemeldingene fra artister, publikum og gjester er overveldende!, sier MaiJazz i en pressemelding.

Rundt 12 000 mennesker har fått med seg årets festival som har bestått av hele 46 konserter. MaiJazz har benyttet 17 forskjellige arenaer/konsertscener i Stavanger og omegn. En av årets nye arenaer var Teaterhallen på Rogaland teater, en scene både musikere og publikum var begeistret for.

Samarbeidsprosjekter
Musikere fra 13 land har besøkt årets MaiJazz. Både nye stjerneskudd og legendariske helter med et stort musikalsk spenn. Charlie Haden var visstnok veldig fornøyd med sitt opphold og sin mottakelse i Stavanger. MaiJazz kan fortelle at da han fikk høre at John Scofield og Vince Mendoza hadde vært på festivalen og spilt med Stavanger Symfoniorkester, kunne han gjerne tenke seg å komme tilbake for et lignende samarbeid.

Årets festival har inneholdt en rekke prosjekter med lokale musikere i samarbeid med nasjonale og internasjonale musikere og kunstnere; Kitchen Orchestra med to japanske multimediakunstnerne, AmigoTom med Eva Bjerga Haugen og Tor Yttredal, Kind of Green  med Nils Petter Molvær og Jan Bang, og ikke minst åpningskonserten med John Scofield og Vince Menoza sammen med Stavanger symfoniorkester som ble direktesendt på NRK P2.

Barne- og familiesuksess
Med den nystartede barnekonsertserien Små Blå har Stavanger jazzforum og MaiJazz ønsket å tilby konserter og opplevelser for de aller minste. Årets barnekonserter var meget godt besøkt, og over 1000 barn lekte og danset seg gjennom barnehageparaden og konsert i sentrum med egen MaiJazzsang og selvlagde rytmeinstrumenter.

Fullt hus på Blå Trå-konsertene
Maijazz og Stavanger jazzforum ønsker også å løfte frem jazzstudentene ved Universitetet i Stavanger. De tre bandene Mothman, The Search og Small Steps, som fikk spille med sine tre respektive helter Magnus Broo, Hilmar Jensson og Per Jørgensen, trakk fulle hus på Sting Nere. Både band og helter har medlt tilbake om prosjektenes betydning – ikke bare for dem personlig, men også for jazzmiljøet i Stavanger.

Les mer om MaiJazz her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jaja, dere!

Karl Bjorå snakker om nytt pangalbum og AC/DC, Marianna Sangita Angeletaki Røe ser på Get Back, Johan Hauknes lytter til Sonny Rollins og vi er på den siste paneldebatten før nye restriksjoner.

Nyhet

Første slipp fra Nattjazz’ jubileumsprogram

I 2022 feirer Nattjazz 50 år, og de første seks artistene på jubileumsprogrammet er klare: Gard Nilssen's Supersonic Orchestra, Avishai Cohen Trio, Les Amazones D'Afrique, Ghost-Note, Mike Stern / Bill Evans Band og João Bosco & Hamilton De Holanda.

Meld deg på vårt nyhetsbrev