Nyhet

Ambassadørtittel til PELbO

Trioen PELbO, med Ine Hoem (bildet) i spissen, ble lørdag kveld på Trondheim Jazzfestival utnevnt til NTNU-Ambassadører. Sammen med tittelen følger 50 000 kroner.

NTNU og Trondheim Jazzfestival utnevner årlig en ambassadør for byens universitet- og jazzmiljø. Årets NTNU-ambassadører er Ine Hoem, Kristoffer Lo og Trond Bersu i bandet PELbO. Med utnevnelsen følger et stipend på 50.000 kroner som skal brukes til turnering og profilering av bandet. Overrekkelsen ble foretatt av NTNU-rektor Torbjørn Digernes.

Komiteen, som har bestått av Ernst Wiggo Sandbakk (Jazzfest), Eirik Lian (NTNU) og Bugge Wesseltoft (musiker), begrunner utnevnelsen slik:
Med sin «skitne» jazzrock har Pelbo markert seg som et særdeles lovende band innenfor både jazz- og rockverdenen. Bandet skiller seg ut på den tradisjonelle jazzscenen og viser at Jazzlinja NTNU først og fremst utdanner dyktige nyskapende musikere. Debutalbumet ble hyllet av både kritikere og publikum, og de har på kort tid markert seg som en musikalsk kraft som har bidratt sterkt til å sette fokus på Trondheims nyskapende jazzmiljø, både nasjonalt og internasjonalt.

Fra forsiden

Soddjazz - 26. og 27. april 2024

Det er den Straumen

FESTIVAL: Dra til Inderøya og Soddjazz for en smak av en annen virkelighet.

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Meld deg på vårt nyhetsbrev