Nyhet

Norsk fokus på italiensk festival

Det blir tre dager med norsk fokus på festivalen Festival AngelicA i Bologna neste uke. Maja Ratkje, Christian Wallumrød Ensemble, Huntsville og Dans Les Arbres (bildet) er blant de mange norske på programmet.

AngelicA arrangeres for 21. gang i år og festivalen presenterer eksperimentell moderne musikk. Innenfor et større festivalprogram i perioden 5. – 29. mai, har festivalen invitert flere kuratorer til å sette samme ulike prosjekter og temaprogram. Torsdag 19. mai starter tre dager med norsk fokus, kurert av den mangeårig italienske jazzjournalisten Luca Vitali.

Hensikten er å presentere en oversikt over mangfoldet i norsk musikk. Festivalen sier i en pressemelding at norske musikere i jakten på nye lyder og nye musikalske former oppnår bemerkelsesverdige og imponerende resultater. De mener videre at det er mulig å oppfatte betydningen av offentlige støtte gjennom å lytte til disse musikere og ensemblene. De ønsker derfor å bringe de norske musikerne sammen med lokale musikere fra Bologna for blant annet å vise hvordan offentlig støtte, som er så godt som fraværende i Italia, er en viktig basis for kollektiv vekst.

Nærmere 20 norske musikere, ensembler og komponister samles i San Leonardo Theatre i Bologna fra 19. til 21. mai. Programmet spenner fra et akustisk lydbilde og kammermusikk av Dans les Arbres og Chiristian Wallumrød Ensemble, til elektronikk og lydskulpturer av Maja Ratkje. Av nye prosjekter over landegrensene finner vi blant annet den italienske saksofonisten Edoardo Marraffa sammen med Paal Nilssen-Love.

På programmet:
Maja Solveig Kjelstrup Ratkje – SOLO
Dans les Arbres
Edoardo Marraffa + Paal Nilssen-Love
KOBOKU SENJÛ
Lasse Marhaug – solo
Christian Wallumrød Ensemble
Huntsville (Norvegia) prima italiana
Maja Solveig Kjelstrup Ratkje + POING

http://www.aaa-angelica.com/

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev