Nyhet

Høsten på Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscene er godt i gang med bookingen av høstprogrammet og kan allerede nå presentere noen smakebiter; Lee Konitz, Scott Hamilton, Jon Eberson Group, 1982, Elephant98 og LiveLien.

Cooljazz-saksofonisten og stilskaperen Lee Konitz er klar for Nasjonal jazzscene. Han er i disse dager aktuell med plate på ECM sammen med Brad Mehldau, Charlie Haden og Paul Motian, og er kjent gjennom en rekke spennende samarbeid med feks Miles Davis og Elvin Jones. På Victoria spiller han i duo med pianisten Dan Tepfer.

Jon Eberson Group – en levende legende med ungt og spennede band blir også å finne på jazzscenen i høst. Blant andre Hilde Marie Kjersem er med i dette bandet som presenterer melodios vokaljazz av ypperste klasse. Torun Eriksen er et svært populært innslag på jazzscener rundt om i Europa. Hun har blant annet blitt kalt Norges svar på Joni Mitchell og oppfattes som en av våre absolutt sterkeste jazzvokalister. Scott Hamilton regnes som en av vår tids største tenorsaksofonister, og er blant annet kjent for sitt samarbeid med Benny Goodman på 70-tallet. Til Oslo kommer han med sitt eget band.

Ellers i høst kan Oslos jazzinteresserte oppleve folkemusikk/impro-bandet 1982 som slipper plate i høst, det hardtslående groovejazzbandet Elephant9, nytt, spennede og vakkert samarbeid mellom vokalist Live Maria Roggen og pianist Helge Lien i LiveLien, russisk folkemusikk og salmer i jazzdrakt fra norsk/finske Kuara og det australske kultbandet The Necks.

Foreløpig program høsten 2011:
Lørdag 24. sept: Torun Eriksen
Torsdag 6. okt: 1982 – plateslipp
Lørdag 15. okt: Elephant9
Fredag 21. okt: Jon Eberson Group
Fredag 11. nov: LiveLien
Onsdag 16. nov: Kuara
Torsdag 17. nov: The Necks
Fredag 18. nov: Scott Hamilton
Fredag 25. nov: Lee Konitz & Dan Tepfer duo

Mer info finner du her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Når Anna-Eva Bergmans lys blir til lyd

Skjæringspunktets favorittbassist Adrian Myhr solodebuterer, musikk og kunst-spesial med Sigrid Aftret om Anna-Eva Bergman og Kim Myhr om Mark Rothko, Gard Nilssen plukker Brian Blade-favoritter, Phil Minton lager workshop på Nesodden, Audun Vinger er på psych-kjøret mens Joel Ring og Girl Talk gir ut gode plater.

Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev