Nyhet

Nærmer seg sesongavslutning

Konsertsesongen på Nasjonal jazzscene nærmer seg slutten, men de har fremdeles flere godbiter å by på. Fredag står svenskenes fremste jazzgitarist Ulf Wakenius på scenen, og lørdag er det klart for alltid populære Beady Belle.

Når Mike Stern spilte på Victoria tidligere i vår stoppet han opp ved plakaten med Ulf Wakenius og utbrøt: «He is GREAT!» Og det er han nok ikke alene om å mene. Ulf Wakenius har spilt med de aller største og har hatt en eventyrlig karriere, ikke minst sammen med pianolegenden Oscar Peterson. Selv om han har solide røtter i bebop-tradisjonen har Wakenius aldri stoppet opp i ett spor, og alt han gjør oppleves friskt og nytt. Med seg denne kvelden har han sjelefrenden Lars Jansson på piano – det er med andre ord duket for en av de største jazzkveldene denne sesongen for gitarelskere.

Beady Belle inviterer igjen inn i nytt musikalsk landskap. Den Spellemannsprisnominerte platen At Welding Bridge kom ut i fjor og fikk strålende kritikker. Den ble blant annet beskrevet som en «melodisk gullgruve» av VG og premiert med terningkast 5. Beady Belle har en stor og trofast fanskare her i Oslo, så det ligger an til en tettpakket og stemningsfull kveld på Victoria. NB! FÅ BILLETTER!

Se hele programmet til Nasjonal jazzscene her.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev