Nyhet

Unge musikere møter helter på MaiJazz

MaiJazz har utfordret jazzstudenter i Stavanger til å sette sammen sine drømmeprosjekter med en musikalsk helt. I en egen konsertserie under festivalen er tre unge band forsterket med henholdsvis Hilmar Jensson, Per Jørgensen (bildet) og Magnus Broo.

Torsdag, fredag og lørdag kveld på Sting Nere har musikkstudentene fra jazzutdanningen ved Universitetet i Stavangerband forsterket bandet med hver sin musikalsk helt.  De tre bandene med gjester er Mothman med Hilmar Jensson, Small Steps med Per Jørgensen og The Search med Magnus Broo.

Mothman er et av de unge, fremadstormende, elektriske jazzbandene som har slengt seg på bølgen innen moderne jazz der skillelinjene mellom jazz og rock er mer diffuse. Den islandske gitaristen Hilmar Jensson er en ener innen jazz- og progrocktradisjonen. Han er kjent fra bandet Tyft, men også fra prosjekter han har gjort med den norske trioen BMX.

Small Steps er et ungt eklektisk band med et sammensatt musikalsk bakteppe som strekker seg fra folkemusikk via jazzens swingtradisjon til 70-tallets progrock. En felles helt for bandet er multiinstrumentalisten Per Jørgensen som er en musikalsk katalysator i ethvert prosjekt han bidrar i.

The Search består av tre unge musikere i rivende utvikling som setter energi og frihet i sentrum med åpne låter med store rom for improvisasjon. Trompetisten Magnus Broo har vært et forbilde for trioen i årevis, spesielt gjennom sin rolle i bandet Atomic. Han er en av de mest kreative trompeterne på den skandinaviske halvøy.

Jamsession på Sting Nere rundt midnatt
Sting vil også være et naturlig samlingssted og jamsession-sted disse dagene. MaiJazz oppfordrer musikere i alle fasonger og aldre til å ta med hornet. Øyvind Dale trio består av Øyvind Gjelsten Dale – piano, Audun Reithaug – kontrabass og Jan Martin Gismervik. Torsdag, fredag og lørdag rundt midnatt opptrer de som trio og vertskap for jam.

Se hele MaiJazzprogrammet her.

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev