Nyhet

Soddjazz åpner idag

Gjermund Larsen skal utforske det improvisatoriske elementet i musikken under åpningskonserten på Soddjazz på Inderøy i kveld. De neste fire dagene står blant annet POING med Maja Ratkje, IPA, Team Hegdal, Stian Westerhus og Mats Eilertsen kvartett på programmet.

Soddjazzen åpner i år med verdalingen Gjermund Larsen, flerårig vinner av landskappleiken, vinner av spelemannpris og med diplomeksamen i folkemusikk fra Norges Musikkhøgskule. Gjermund Larsen er ettertraktet i alle sjangere og spiller like godt med Trondheimsolistane og Christian Wallumrød Ensemble som med Majorstuen og sin egen trio. På Soddjazz vil Larsen utforske det improvisatoriske elementet i musikken.

Kreativt kollasj
Sodjazz har hatt tradisjon for å vise fram unge talenter og den kommende generasjons jazzmusikere gjennom samarbeid med videregående skoler og Sund folkehøgskole. I år tar hele jazzlinja i Trondheim turen, og gjennom å hente inspirasjon fra alt fra tradisjonell jazz, folkemusikk og rock til pop, klassisk og elektronisk skal dette danne et kreativt kollasj.

Revolusjonær natt
Poing med Maja Ratkje har de siste årene feiret natt til 1.mai med konsert på legendariske Tranen i Oslo. I 2005 gjorde de konserten i Kina, og i fjor debuterte de på Soddjazz og Inderøy. Det ble en slik suksess at Soddjazz har måtte vike for sitt eget prinsipp om å ikke gjenta suksesser.  Natt til 1.mai blir det mest musikk fra tysk mellomkrigstid; tekster av Bertold Brecht til musikk av Kurt Weill og Hans Eisler. POING har en besetning som kunne glidd rett inn i ein røykfull nattklubb i Berlin på 20-tallet: Saksofon, trekkspilll og kontrabass. Med Maja Ratkje på vokal dreier de alt i ulike retninger, og det loves alt fra allsang og kjente rytmer til samtidsmusikalske radbrekkinger og ville improvisasjoner.

Spennende program
Det er ellers mye spennende å glede seg til på Soddjazz.Stian Westerhus blir å høre både solo og med den hardtslående trioen Bladede. Mats Eilertsen presenterer melodiøs, intrikat, elegant og organisk musikk med sin kvartett. Duoen Albatrosh, som vant Jazzintro i 2008, kommer til Soddjazz med nyskrevet musikk. IPA, med bandmedlemmer fra både Atomic og Motif, skal by på improvisert, inspirert og virtuos jazz. Familien står i fokus når Eldbjørg Raknes fremfører Hva kommer nå…?, en flerkunstnerisk forestilling for barn med improvisasjon. Sammen med Ny Musikk inviterer Soddjazz til konsert i skjæringspunktet mellom moderne samtidsmusikk, støymusikk og moderne jazzmusikk med den koreanske cellisten Okkyung Lee og de to tyske musikerne Aksel Dörner og Achim Kaufmann.

Les mer om Soddjazz og se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev