Nyhet

Oslojazz med nye navn på programmet

Kyle Eastwood, ”Dissing sings Armstrong” og Bjørn Vidar Solli Wedding Band er nå klare for Oslo Jazzfestival 2011. I tillegg legges ”Jubileumsmiddag med Bodil & Borge” ut for salg denne uken.

Lørdag 20. august inviterer Oslo Jazzfestival til ”Jubileumsmiddag med Bodil & Borge” på Grand Hotel. Sammen med Per Husby Trio står Bodil Niska og Knut Borge for en helaften med god mat, gjester, litt prat og mye jazz. Bob Dorough og Loren Schoenberg er blant kveldens solister. Øvrige gjester bekreftes i løpet av våren.

Komponist, bassist og skuespillersønn Kyle Eastwood er for tiden plateaktuell med femte utgivelse i eget navn, og i august kommer han til Oslo. Han studerte først film og debuterte som filmkomponist i 1990. Siden har han komponert musikk til en rekke av farens (Clints) filmer inkludert “Million Dollar Baby” og “Gran Torino”, men i dag er Eastwood først og fremst jazzmusiker. Han turnerer året rundt, og denne sommeren besøker han både Nattjazz i Bergen og Oslo Jazzfestival.

”Dissings sings Armstrong” åpner årets festivaluke på Chat Noir. Povl Dissing er en av Danmarks største visesangere gjennom tidene, og her i Norge er han kjent i de tusen hjem  for ”Svantes lykkelige dag (Om lidt er kaffen klar)”. I april 2010 ga han ut Armstrong-hyllesten ”That Lucky Old Sun” som høstet fantastiske anmeldelser i danske medier. Denne våren har han vært på turné med prosjektet, og også konsertene har fått svært gode kritikker. Nå kommer prosjektet til Oslo.

Bjørn Vidar Solli er en av Norges ledende jazzgitarister, og etter fire år i New York har han stiftet bekjentskap med en rekke av de beste musikerne i byen. I år vender Solli hjem for å gifte seg, og i anledning bryllupet har han satt sammen et bryllupsband bestående av flere av dagens aller mest spennende New York-musikere som blant andre Ingrid Jensen og Will Vinson, og Bjørn Vidar Solli Wedding Band spiller en eksklusiv konsert på Oslo Jazzfestival før turen går videre til bryllupet.

Oslo Jazzfestival 2011 finner sted 15. – 20. august, og øvrige artister som hittil er bekreftet, er blant andre Lill Lindfors med Hector Bingert/Mats Norrefalk/Claes Crona Trio, Nils Petter Molvær Trio, Tom Harrell Quintet og Fire!.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev