Nyhet

Mer fra Maijazz

Fritt, ferskt, friskt og tradisjonelt er stikkord for Maijazz’ siste programslipp. Kitchen Orchestra med Tetsuya Nagato og Hiraku Suzuki, Georg Reiss Kvartett med Ulf Nilsen samt Paal Nilssen-Love & Anders Hana duo er blant de nye navnene på programmet. Vokalist Eva Bjerga Haugen (bildet) er årets MaiJazzansikt.

Årets MaiJazzprogram nærmer seg komplett. Det blir premierer på ytterligere to nye prosjekter, det blir plateslipp i Teaterhallen, improvisasjoner i kirkerommet og lyrisk skogsstemning i nyoppussede lokaler på Sting Nere.

Impro-elektronisk lekegrind
Den nystartede trioen Kind of Green består av de to Stavanger-baserte musikerne Morten Mølster og Svein Folkvord og trommeslager Stein Inge Brækhus.  Denne trioen er en  impro-elektronisk lekegrind hvor musikerne blander egne og andres referanser i en groovy røre der graset er grønt  og alt er lov. Under Maijazz skal Kind of Green samarbeide med to av de mest sentrale utøverne innen jazz- og elektronikasfæren. Jan Bang er en pioner innen live-sampling, en ettertraktet produsent og grunnlegger av Punkt-festivalen i Kristiansand.  Norges førstetrompetist på jazzfeltet, Nils Petter Molvær har i en årrekke vært en av våre største musikalske eksportartikler. Molvær benytter seg av mange musikalske stiler som jazz, ambient, house, electronica, break beats og elementer fra hip hop, rock og popmusikk.

Nyskapende multikunstnerisk norsk-japansk samarbeid
”Pulse” er en multimedia-produksjon basert på et bestillingsverk av komponistene John Lilja og Dag Egil Njaa i samarbeid med de to japanske kunstnerne Tetsuya Nagato og Hiraku Suzuki. Verket består av strukturer basert på puls, puls som i lydens minste byggestein, i rytmikk, i bevegelse, i menneskelig interaksjon, i biologi, rett og slett puls i alt. Med sitt uredde kreative engasjement og utrettelige pågangsmot, utgjør improvisasjons- og samtidsorkesteret Kitchen Orchestra en gnistrende transformatorstasjon i Stavangers kulturliv.

Dobbelkonsert med prosjektpremiere og plateslipp på teateret
Maijazz tar i bruk Teaterhallen for første gang. Kvelden starter med trioen Cirrus, tre jazzmasterstudenter ved Universitetet i Stavanger; vokalist Eva Bjerga Haugen,saksofonist Inge W. Breistein og bassist Theodor B. Onarheim. Denne kammerjazz-trioen kombinerer nostalgi, vare melodier, groove og skiftende teksturer på en måte som både høres ny og gjenkjennelig ut.

Deretter er det duket for plateslipp. Team Hegdal slipper under Maijazz sin andre plate Vol. 2, en oppfølger til suksessplaten Vol. 1, som sanket fantastiske anmeldelser og ble kåret til fjorårets jazzplate i Jazznytt.  Musikken befinner seg innenfor den kreative og glade, akustiske moderne jazzen, med elementer fra mange samtidige stilarter. Skandinavisk jazz fra øverste hylle.

Gjensyn med to av Stavangers sterkeste improvisatører
Anders Hana startet Sting Jazzklubb i 2001, ble den første vinneren av Maijazzprisen og var årets Stavangerkunstner i 2007.  Anders er tilbake i nyoppussede lokaler på Sting Nere under MaiJazz, og skal spille med en av Stavangers fremste jazzeksportvarer og en av Norges aller fremste jazzutøvere, nemlig  trommeslager Paal Nilssen-Love. Et tøylesløst møte mellom gitar og trommer, i skjæringspunktet mellom rå riff og saftig impro.

Improvisasjonsglede i Randaberg kirke
Kirkerommet i Randaberg skal fylles med musikk av en særdeles utadvendt og akustisk kvartett som virkelig tar et rom med sin fantastiske spilleglede. I front står Georg Reiss, en av Norges ledende klarinettister, med bakgrunn fra klassisk musikk og som har gjort seg bemerket innen den tradisjonelle jazzen og ulike typer folkemusikk. Kvartetten leverer alt fra swingjazz, blues, calypso, norske og svenskefolketoner til jødisk musikk. I anledning MaiJazz serverer kvartetten et morsomt og betagende prosjekt sammen med organisten Ulf Nilsen. Ulf Nilsen har vært organist i Lovisenberg kirke i tolv år, og improviserer like godt i barokk som i jazz, på piano, cembalo eller orgel.

Se hele programmet her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev