Nyhet

Jazzfestival for barna

Førstkommende helg er det igjen klart for Bajazzfestival i Bergen. Landets eneste jazzfestival for barn inviterer til konserter, barnedisko og kurs. Lørdag fremføre Datarock festivalens bestillingsverk.

Bergens store helter i Datarock åpner festivalen lørdag i Røkeriet med et helt eget bestillingsverk for Bajazzfestivalen, og  det loves fullt trøkk fra superbandet i de røde treningsdressene. Videre følger Norvald Dahls “Rockeboken”, før improvisasjonsbandet Tanzmacher avslutter festivalens første dag akkompagnert av tre eminente dansere.

Barnedisko
Om de håpefulle har fått i seg hele eller deler av lørdagssnopet, kan utløpet for sukkerinntaket gjøres i Cinemateket. Her blir det nemlig barnedisko med to fabelaktige DJ`er fra Italia; DJ Bud Lee sammen med Funkcool.

Flerkunstneriske forestillinger
Søndag åpner Eldbjørg Raknes dagen med en totalopplevelse bestående av sanger, pantomime, teatersport, historier og levende bilder. Konserten har hun kalt “Hva kommer nå…?” og har høstet stående ovasjoner.

“Hvordan tegner man musikk” består av en lokal trio med Martin Högberg i spissen som ønsker å inspirere barn til å sette ord på sine estetiske opplevelser. Barna presenteres alt fra pop- og rock til tyngre improvisert musikk, og skal gjennom egne refleksjoner og assosiasjoner tegne musikken på papir.

Microbandet er en artig duo som har valgt å sette bygdekulturen i fokus med “dans på lokalet”! Artister som Olav Stedje og Britney Spears  har like høy stjerne og begge får lik behandling av Microbandet.

Bajazzskolen
Bajazzskolen med Geir Harald Knutsen er tilbudet til barn som har lyst til å lære seg et instrument. Her må man melde seg på, og det kan være viktig å være tidlig ute. “Lær å spill trombone på 123” begynner allerede kl 11:00 søndag formiddag og kulminerer i Bajazzfestivalens avslutningskonsert i Sardinen USF på tampen av dagen. Den lille får ikke bare lært seg et instrument, men også opplevelsen av å stå på en scene. En perfekt avslutning på en perle av en festival.

Hele helgen er Gunvor Rasmussen, kjent som illustratør i Bergens Tidende, tilstede og tilbyr barna Monstertegneverksted i Tilbygget USF. Man kan også se Christian Bloms mekaniske miniorkester og Marieke Verbiesens computermusoc4kidsi visningsrommet.

Debatt
Festivalen innledes fredag ettermiddag med en paneldebatt omkring det å arrangere konserter for barn. Festivalen begynner Temaet for i år er «Barn og musikk – kunst eller underholdning – kvalitet vs kvantitet?»

Debatten ledes av Mariel Mellingen – Tv2

I panelet sitter:
Heidi Marie Vestrheim – Musiker og Nrk Barne-Tv
Eldbjørg Raknes – Musiker
Rolf Engelsen – Prosjektleder Kunstløftet
Trude Storheim – Daglig Leder Vossajazz
Harald Victor Hove – Kulturbyråd

Se hele festivalprogrammet her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Når Anna-Eva Bergmans lys blir til lyd

Skjæringspunktets favorittbassist Adrian Myhr solodebuterer, musikk og kunst-spesial med Sigrid Aftret om Anna-Eva Bergman og Kim Myhr om Mark Rothko, Gard Nilssen plukker Brian Blade-favoritter, Phil Minton lager workshop på Nesodden, Audun Vinger er på psych-kjøret mens Joel Ring og Girl Talk gir ut gode plater.

Nyhet

Stiller ut 60 år med festivalhistorie

I sommer markerte Kongsberg Jazzfestival 60 år. I oktober åpner festivalen utstilling i Oslo med historiske plakater og andre trykksaker, et utvalg filmer og fotografier samt nylig digitaliserte opptak av legendariske konserter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev