Nyhet

John McLaughlin til Moldejazz

Den britiske supergitaristen John McLaughlin kommer tilbake til Molde 25 år etter sitt forrige besøk. Ni andre navn offentliggjøres også i dagens artistslipp fra Moldejazz.

Torsdag 21. juli spiller John McLaughlin i Bjørnsonhuset med 4th Dimesion Band der bassist Etienne M’Bappe har en sentral rolle. Et av Storbritanias fremste storband Scottish National Jazz Orchestra som ledes av saksofonisten Tommy Smith, har laget en hyllest til musikken og musikerne på plateselskapet ECM ved å velge et knippe kjente låter fra selskapets store katalog. Musikken er arrangert for stort band av blant andre Mike Gibbs, Geoff Keezer og Makoto Ozone. Vår egen stjernebassist Arild Andersen er solist i konserten i Bjørnsonhuset lørdag 23. juli.

Stilskaperen og legenden Lee Konitz er fortsatt vital og har sammen med Tomasz Stanko satt sammen en ny kvintett med Craig Taborn på piano, Thomas Morgan på bass og Jim Black på trommer. Kvintetten åpner ei forrykende klubbuke i Alexandrakjelleren mandag 18. juli.

Altsaksofonisten Tia Fuller som har gjort seg sterkt bemerket blant annet gjennom utgivelsen ”Decisive Steps” og som medlem av Beyoncé sitt turneband, norgesdebuterer i Molde med sin kvartett. New York-bandet Mostly Other People Do the Killing har fått stor velfortjent oppmerksomhet på konsert- og platemarkedet de senere årene for sin humoristisk og fengende jazz basert på “hele” jazzhistorien.

Arild Andersen Trio har hatt stor suksess med CD’en ”Live at Belleville” og på turneer og konserter i inn og utland. Til Moldejobben har de tatt med den danske pianisten Carsten Dahl som gjest.  Dahl kommer også med sitt eget band Carsten Dahl Experience med den særpregede saxofonisten Jesper Zeuthen. Uka i Alexandrakjelleren avsluttes med den norske saksofonisten Marius Neset og hans band Golden Xplosion, en musiker og et band som har fått mye positiv oppmerksomhet for sin nyeste utgivelse.

I Nye Perspiration Hall spiller moldejazzfavorittene Ytre Suløens Jassensemble mandag til onsdag og det hardtswingende Christianssand String Swing Ensemble torsdag til lørdag.

I dag legges også ukespass ut for salg.
Les mer om programmet på Moldejazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev