Nyhet

Svensk supertrio til Sildajazz

Den svenske trioen FIRE! med Mats Gustafsson i front, kommer til Sildajazz i august. Nils Petter Molvær er også klar for festivalen i Haugesund.

Som en del av konseptert Frisild inviterer Sildajazz til en eksplosiv konsert med den svenske supertrioen FIRE!. Trioens groovebaserte, psykedeliske og eksplosive jazzvariant har gledet både kritikere, platekjøpere og konsertgjenger og nå står Sildajazzpublikummet for tur.

I front for trioen står den legendariske saksofonisten Mats Gustafsson (The Thing). Johan Berthling (Tape) spiller bass og orgel, og trommene er det Andreas Werlin (Wildbirds & Peacedrums) som tar seg av.

Aftenposten skrev dette da debutalbumet kom ut i 2009: «Gustafssons kjøterhissige saksofontone trives åpenbart i ny luftegård. Rytmeseksjonen spiller med tilbakelent kraft og skråblikk mot Sun Ra.» Disse tre musikerne befatter seg oftest med den formen for jazz som nekter å stå stille på stolen. De springer zikkzakk mellom stilbarrierer og bry seg gledelig lite om hvilke merkelapper som klistres på musikken. «

Tidligere har Sildajazz og FriSild sluppet navn som: Jamie Cullum, Christel Alsos og Gjermund Larsen Trio.

Molvær på Byscenen
En av de største norske jazz-trompetistene gjennom tidene spiller på Byscenen under årets Sildajazz. Nils Petter Molvær har utmerket seg som en banebryter og nyskaper innenfor norsk jazz, med stor åpenhet for ulike musikalske landskap og har skapt nye klangideal for trompet. Han har bakgrunn fra blant annet Masqualero, Jazzpønkensemblet og Sidsel Endresen Group, men har skapt seg et navn som en av landets mest anerkjente musikere og komponister i landskapet mellom jazz og elektronika.  Molvær brakdebuterte med «Khmer» i 1998 og har nå lagt hele verden for sine føtter. Han selger plater over hele kloden og turnerer kontinuerlig nært og fjernt.

Les mer om programmet på Sildajazz her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev