Nyhet

Albatrosh til New York

Den prisbelønte norske duoen Albatrosh skal i april ha et lengre opphold i New York med både på turné og plateinnspilling.

I New York skal Albatrosh, bestående av masterstudentene ved Musikkhøgskolen i Oslo Eyolf Dale (piano) og André Roligheten (saksofon),  spille flere konserter på ulike jazzklubber og kultursentre i byen. Noen av konsertene gjøres som duo, og noen i samarbeid med de New York-baserte musikerne Theo Bleckman og Andrew D´Angelo. Oppholdet avsluttes med en plateinnspilling på Manhattan.

USA-debut
Albatrosh har tidligere spilt og turnért mye utenfor Norge, men dette blir deres USA-debut. I 2008 ble duoen kåret til «Årets unge jazzmusikere» under Norsk jazzforums og Rikskonsertenes JazzIntro, og året etter vant de prisen «Best Band» i European Jazz Competition i Nederland.

Hyggelige terningkast
Den kommende platen blir gruppens tredje og følger etter «Seagull Island» (2009) og «Mystery Orchestra with Grenager & Tafjord» (2010).Albatrosh har tidligere høstet strålende kritikker for sin musikk, og deres siste album ble før jul hedret med hyggelige terningkast og kåret til årets beste norske jazzplate av Dagsavisen.

Fra forsiden

Maijazz - søndag 5. mai 2024

Eventyrferd på ekte

FESTIVAL: Camilla og Elisabeth er er intet mindre enn dronningnavnene på søndag.

Maijazz - 4. mai 2024

Med fest på Røysum

FESTIVAL: Venner, naboer, rockere og pianister inntar lørdagen som fader ut med fest hos Andreas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev