Nyhet

Jazzcamp i Beiarn

Årets Jazzcamp går av stabelen 2. til 6. august i Beiarn i Nordland. Både konserter, foredrag og workshops står på programmet og nytt i år er et storbandkurs. Gjesteartist på Jazzcampen i år er Hilde Louise Asbjørnsen.

– Vi er utrolig stolt over å ha fått Hilde Louise Asbjørnsen som årets gjesteartist, sier Rune Paulsen fra The Groove Valley Jazzcamp i en pressemelding.

Vokalist og artist Asbjørnsen besøker jazzcampen fredag 5. og lørdag 6. august. Hilde Louise Asbjørnsens siste plate, Never Ever Going Back, høstet strålende kritikker når den kom i fjor, og nå er hun aktuell i suksessmusikalen The Producers på Oslo Nye.  Hilde Louise er i tillegg kjent fra utallige fjernsynsopptredener og var vinner av NRKs storsatsing Maestro høsten 2010.

Russisk besøk
Et nytt og spennende bekjentskap for Jazzcampen er en av Russlands ledende saksofonister, Konstantin Safyanov. Han vil være leder og instruktør for det nyopprettede kursstorbandet. I tillegg kommer jazzvokalisten Kirsti Huke, trombonist Øyvind Brække som er kjent fra bl.a. Trondheim Jazzorkester, samt Erik Halvorsen som i en årrekke var medlem i Landsdelsgruppa Link som pianist.

TGVs husband og instruktører
Hallgeir Pedersen har som musikalsk ansvarlig fått med seg en imponerende rekke med gode musikere. Paolo Vinaccia stiller opp også i år, og Hildegunn Øiseth vil blant annet spille bukkehorn på åpningskonserten sammen med trombonist og lurendreier Gaute Vikdal . Åpningskonserten skjer på Tarnes i Beiarfjorden omringet av fjell hvor både lur og horn er i sitt rette element. Daniel Franck på kontrabass og Hermund Nygård returnerer i år sammen med den franske bassvirtuosen Dominique Di Piazza.

Påmelding til Jazzcampen
The Groove Valley Jazzcamp tilbyr både instrumental- og samspillkurs og kursmodulene inneholder workshops, foredrag og clinics. Nytt tilbud i år er storbandkurs som skal ledes av Russlands ledende saksofonist, Konstantin Safyanov. Storbandkurset støttes med midler fra Barentssekretariatet, og det er åpent for søkere fra hele Barentsregionen. Det er satt av 5 plasser til russiske deltakere.

Jazzcampen starter påmeldingen til sine kurs 29. mars.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev