Nyhet

To plateslipp på Nasjonal jazzscene

Denne uka blir det det to plateslippkonserter på Nasjonal jazzscene i Oslo. Gitarist Hans Mathisen slipper oppfølgeren til debutplaten som vant Spellemannprisen for fem år siden. Countryjazzbandet Huntsville satser på vinyl på sin tredje utgivelse.

Hans Mathisen vant Spellemannspris for sin debutplate Quite Songs for fem år siden, og nå kommer plate nummer to. Med så lang ventetid sier det seg selv at det må bli en storslagen markering av dette plateslippet, og Mathisen har derfor fått med seg både Marinemusikkens storband og Kåre Conradi på scenen til konserten på Victoria. Platen er en liveinnspilling av bestillingsverket gjort til Festspillene i Vestfold i 2009.
Hans Mathisen spiller på Victoria 1. april kl 19.00

Den særegne improviserende trioen Huntsville, som består av Ivar Grydeland, Tonny Kluften og Ingar Zach, har tidligere utgitt to originale og kritikerroste album på norske Rune Grammofon. De har turnért i Europa og USA flere ganger, samarbeidet med Sidsel Endresen, Wilco´s Nels Cline og Glenn Kotche og gjorde nylig en konsert i Spania med Thurston Moore fra Sonic Youth. Nå går de i en tyngre, mørkere, mer rocka og elektrisk retning, og denne gangen har de fått med seg blant andre Hanne Hukkelberg. Albumet slippes kun på vinyl, men med gratis CDversjon inkludert. I tillegg vil albumet gjøres tilgjengelig digitalt.
Huntsville spiller på Victoria 31. mars kl 19.00.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Vi stuper ned i orgelsjøen

All Ears blir i januar første musikkfestival på nye MUNCH, Mats Eilertsen spiller for håpet på en ny kvartettplate, Eivind Opsvik gjør alt selv på ny soloplate og vi blir fjetret av Get Back.

Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev