Nyhet

To plateslipp på Nasjonal jazzscene

Denne uka blir det det to plateslippkonserter på Nasjonal jazzscene i Oslo. Gitarist Hans Mathisen slipper oppfølgeren til debutplaten som vant Spellemannprisen for fem år siden. Countryjazzbandet Huntsville satser på vinyl på sin tredje utgivelse.

Hans Mathisen vant Spellemannspris for sin debutplate Quite Songs for fem år siden, og nå kommer plate nummer to. Med så lang ventetid sier det seg selv at det må bli en storslagen markering av dette plateslippet, og Mathisen har derfor fått med seg både Marinemusikkens storband og Kåre Conradi på scenen til konserten på Victoria. Platen er en liveinnspilling av bestillingsverket gjort til Festspillene i Vestfold i 2009.
Hans Mathisen spiller på Victoria 1. april kl 19.00

Den særegne improviserende trioen Huntsville, som består av Ivar Grydeland, Tonny Kluften og Ingar Zach, har tidligere utgitt to originale og kritikerroste album på norske Rune Grammofon. De har turnért i Europa og USA flere ganger, samarbeidet med Sidsel Endresen, Wilco´s Nels Cline og Glenn Kotche og gjorde nylig en konsert i Spania med Thurston Moore fra Sonic Youth. Nå går de i en tyngre, mørkere, mer rocka og elektrisk retning, og denne gangen har de fått med seg blant andre Hanne Hukkelberg. Albumet slippes kun på vinyl, men med gratis CDversjon inkludert. I tillegg vil albumet gjøres tilgjengelig digitalt.
Huntsville spiller på Victoria 31. mars kl 19.00.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev