Nyhet

Nattjazz tar form

Årets Nattjazzprogram begynner å ta form, og denne gangen slipper festivalen hele 21 nye navn. Amerikanske verdensstjerner som Al di Meola og Charlie Haden, samt norske Farmers Market og Jon Eberson Group, er ventet til Bergen i månedsskiftet mai/juni.

Amerikanske Al Di Meola har vært en av de viktigste og mest innovative jazzgitaristene det siste tiåret. Meola er kjent for sitt komplekse og lynraske gitarspill, men gode melodier er og en sentral del av hans varemerke. Til Nattjazz kommer han med bandet World Sinfonia, som ble startet i 2000.

Den melodiøse bassisten Charlie Haden har vært en viktig brikke i utviklingen av den moderne jazzen. I løpet av sin 30 år lange karriere har Haden spilt det meste, med de fleste. På Nattjazz får vi oppleve han sammen med et stjernelag av musikere, bedre kjent under navnet Charlie Haden Quartet West.

Årets Nattjazz har også veletablerte norske jazzartister på programmet. Farmers Market har siden starten i 1991 vært et av landets fremste og morsomste liveband. Skeive taktarter, speed-balkan-boogie og multiinstrumentalist Stian Carstensen er noen få beskrivende stikkord.

Jon Eberson Group har lang fartstid i norsk jazz, gjennombruddet kom med albumet Jive Talking for over 30 år siden. Nå er de tilbake med ny besetning, nytt album og velfortjent oppmerksomhet fra publikum og presse.

Jarle Bernhoft returnerer til Bergen under Nattjazz. I februar spilte multikunstneren og soulstemmen en utsolgt konsert hos Bergen Jazzforum. BTs anmelder trillet seks på terningen og uttalte: «Hvem trenger vel band med en mann som dette?»

Enda flere band og artister finner du her på hjemmesiden til Nattjazz.

Nattjazz 2011 arrangeres 25. mai – 4. juni. Festivalpass, Helgepass (Nattpass 1 & 2) og Dagspass er i salg hos Billettservice.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev