Nyhet

Oslo Jazzfestival med tre nye navn på plakaten

Nils Petter Molvær, svenske Fire! og amerikanske Tom Harrell er bekreftet til Oslo Jazzfestival 2011. Molvær kommer til årets festival sammen med Stian Westerhus og Erland Dahlen. Trioen spiller på Parkteatret onsdag 17. august.

Nils Petter Molvær har preget norsk jazz i over 25 år og er i dag en musiker av verdensformat. På 1980-tallet spilte han blant annet i Masqualero og Oslo 13, samt med musikere som Sidsel Endresen og Marilyn Mazur, men det var Molværs første utgivelse i eget navn, Khmer, som for alvor plasserte ham på det internasjonale jazzkartet. Siden har han vært en av Norges mest ettertraktede artister og har gitt utallige konserter på festivaler og klubber både i inn- og utland.

Svensk supertrio
Den svenske supertrioen Fire! inntar Oslo Jazzfestival og Mono tirsdag 16. august. Fire! består av Mats Gustafsson, Johan Berthling og Andreas Werliin, og selv om dette definitivt er en jazztrio, finnes det ingen sjangergrenser når disse tre skaper musikk sammen. De er fryktløse, og her står alt fra garage rock til frijazz på menyen. Fire! platedebuterte i 2009 med “You Liked Me Five Minutes Ago” på Rune Grammofon, og denne våren kommer oppfølgeren med Jim O´Rourke som medvirkende på gitar.

Tom Harrell med sin faste kvintett
Trompetist, komponist og arrangør Tom Harrell er utvilsomt en av jazzens virkelig store melodikere. Han er kreativ og kompromissløs, og med over 20 kritikerroste utgivelser i eget navn, er han en av samtidens største amerikanske jazztrompetister. Tom Harrells nåværende kvintett består av saksofonist Wayne Escoffery, pianist Danny Grissett, bassist Ugonna Okegwo og trommeslager Johnathan Blake. De har spilt sammen i seks år og gitt ut fire album sammen. Våren 2011 er kvintetten igjen plateaktuell med ”The Time of the Sun” som slippes i mai. Kvintetten spiller Harrells stemningsfulle og friske komposisjoner i et energisk og tett samspill.Tirsdag 16. august gjester de Nasjonal jazzscene.

Jubileumsår
Oslo Jazzfestival er hovedstadens lengstlevende musikkfestival og markerer 25-årsjubileum i år. Festivalen finner sted 15. – 20. august. Øvrige konserter som hittil er offentliggjort, er jubileumskonserten i Den Norske Opera & Ballett 15. august og Lill Lindfors i Oslo Konserthus 17. august.

Se Oslojazz for mer informasjon.
Send JAZZ START til 1938 for å motta informasjon fra festivalen på mobil.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Musikk for Brede og smale

Sanskriti Shrestha presenterer nytt leviterende band, Bård Bergs beats møter storbandformatet, Brede Sørums kvartett hopper etter Coltrane og vi hører på ny og gammal musikk på plate og youtube.

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev