Nyhet

Dobbel dose Deathjazz

Det blir dobbel dose DeathJazz i Oslo tirsdag kveld når den amerikanske cellisten Fredrik Lonberg-Holm og hans band SEVAL besøker Mono sammen med den norsk-svenske kvintetten Atomic.

Den selverklærte anti-cellisten, den anerkjente amerikaneren Fred Lonberg-Holm, har spilt med de tøffeste innen den nyere tidas frijazz som Joe McPhee, Vandermark 5 og Peter Brötzmann Chicago Tentet. I gruppa SEVAL har han alliert seg med en nydelig bukett likesinnede fra vårt naboland. Gitarist David Stackenäs vil endel Oslo-folk kjenne for sitt samrøre med Ingar Zach i LabField og i tillegg spiller han ofte med alle de kuleste i Sverige. Sanger og vokalkunstner Sofia Jernberg har gjort stor lykke de siste åra, både gjennom samarbeidsprosjekter, men ikke minst gjennom sitt eget Paavo. Trompetist Emil Strandberg, som gjorde en snarvisitt i Oslo på Gutvik Ukentlig i fjor sommer, er kjent for trioen han har sammen med Sten Sandel og et annet SEVAL-medlem, bassist Patric Thorman. En spennende sammensetning av musikere, som med hver sin innfallsvinkel til improvisert jazz kan gjøre denne kvelden til en av de store konsertopplevelsene denne våren.

I tillegg tar den svensk-norske angrepsalliansen Atomic en liten pause fra innspillingsstudio for å lage bråk i byen. Pianist Håvard Wiik, bassist Ingerbrigt Håker Flaten, trommis Paal Nilssen-Love, trompetist Magnus Broo og saksofonist Fredrik Ljungkvist har hver for seg en merittliste lengre enn sju gode og sju vonde år. Sammen utgjør de intet mindre enn  essensen av DeathJazz.

Mer informasjon finner du her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev