Nyhet

Rypdal turnerer med ny musikk

I april sender Rikskonsertene en av Norges absolutt største jazzutøvere, Terje Rypdal, på en landsomfattende turné med nyskrevet musikk og et knippe stjernemusikere med på laget. «Per Ulv Goes Electric» er skrevet på bakgrunn av Rypdals fascinasjon for ørkenulven Per Ulv.

Terje Rypdal har lenge vært fascinert av den legendariske ørkenulven Per Ulv (Wile E Coyote), som ustanselig jager stankelbenfuglen Bippe. Nå har det blitt musikk av fascinasjonen, og Per Ulv Goes Electric er skrevet som en hyllest til Chuck Jones, mannen bak Per Ulv. Rypdals storslagne band for anledningen er The Roadrunners (Road Runner er kallenavnet på Bippe Stanklebein).

Terje Rypdal er kjent som en av Europas ledende gitarister innen moderne jazz, og han regnes samtidig som en betydelig komponist innen “seriøs” samtidsmusikk. Rypdal har gjennom årenes løp skrevet en lang rekke komposisjoner både for egne og andres grupper og har vært toneangivende innen moderne jazz, siden han på 60-tallet spilte i Jan Garbareks kvartett. Rypdal har over 20 albumtitler på det tyske plateselskapet ECM og hans karakteristiske, rene gitartone med sine lange glidninger, har gitt næring til begrepet «Nordic Sound», – som har vært, og fortsatt er, et kvalitetsstempel i moderne eksperimentell jazz.

”Only the tiniest fraction of players can claim to have produced as unique a sound as Terje Rypdal: Holdsworth, Fripp, Hendrix, and not many others beyond…” (Marc S. Tucker)

«…en maktdemonstrasjon av det som har gjort Terje Rypdal til en internasjonal referansegitarist: De eruptive utbruddene og de majestetiske, langtonede svevene i besettende sameksistens, alt spilt med en «signature sound» som er gjenkjennelig etter tre takter». (Terje Mosnes anmelder ”Bleak House”-konserten på Moldejazz 2007)

The Roadrunners:
Terje Rypdal – gitar
Palle Mikkelborg – trompet
Ola Kvernberg – el-fele
Svante Henryson – el-cello
Ole Morten Vågan – bass
Olav Dale – bassklarinett
Ståle Storløkken – tangenter
Paolo Vinaccia – trommer

Turnérute
11.04 Bærum – Bærum kulturhus
12.04 Askim – Askim kulturhus
13.04 Fredrikstad – Blå Grotte
14.04 Nøtterøy – Nøtterøy Kulturhus
15.04 Stavanger – Folken
16.04 Vossa Jazz
27.04 Tromsø – Kulturhuset Tromsø
28.04 Finnsnes – Kulturhuset Finnsnes
29.04 Trondheim – Byscenen
30.04 Ullensaker – Ullensaker kulturhus
04.05 Oslo – Rockefeller
05.05 Skien – Ibsenhuset
06.05 Larvik – Kulturhuset Bølgen
07.05 Drammen – Drammens Teater
08.05 Bodø – Sinus

Fra forsiden

Nyhet

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyhet

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev