Nyhet

Fullt program på Kongsberg

Kongsberg Jazzfestival lanserer nå sitt tredje og siste programslipp, og dermed skal årets festivalprogram være komplett.

Kongsberg jazzfestival arrangeres fra 6. til 9. juli.  Tidligere har festivalen sluppet artister som Joshuan Redman, Brad Mehldau, Marilyn Mazur Celestial Quartet, Arild Andersen Quintet og Bergen Big Band med Terje Rypdal.

Blant de nye navnene finner vi følgende;

In the country
En av landets fineste og mest populære jazzgrupper. Med pianisten Morten Qvenild i spissen vil de igjen glede publikum med sin varme, lyriske, swingende og suggererende musikk.

Seun Kuti + Jarle Bernhoft
Sønnen til den legendariske, nigerianske Fela Kuti har til fulle vist at han kan føre afrobeatmusikken videre. Han stiller på Tubaloonscenen med 16 musikere i sitt Egypt 80-band,  så her blir det stor og fargerik rytmefest. På samme billett som til Seun Kuti-konserten kan man også høre vokalisten Jarle Bernhoft. Med sin soulpregede vokal og fullt band vil han sammen med Seun Kuti gjøre torsdagskvelden til et veritabelt musikkfyrverkeri.

Cæcilie Norby
Hun har i mange år vært den ubestridte dronning i dansk vokaljazz. Med sitt ferske album «Arabesque» bekrefter hun sin posisjon. Konserten i Kongsberg kino blir ganske spesiell, for her vil hun opptre i duo med ektemannen, – bassist og cellist Lars Danielsson. Også han regnes blant de aller, aller beste.

Chrome Hill
Enda et norsk band som boltrer seg friskt i farvannet der jazz møter rock møter støy møter americana møter  litt av hvert annet…. Asbjørn Lerheim med sin baritongitar leder bandet som også huser fremragende musikere som Jørgen Munkebye (sax), Roger Arntzen(bass) og – for anledningen – Pål Hausken (trommer).

PELbO
Denne trioen vant den prestisjetunge konkurransen «Young Nordic Jazz Comets» i 2009. Men bandet henter sine impulser ikke bare fra jazzen, og det er typisk at de nomineres til Spellemannspris i «Åpen klasse». Ine Hoem (vokal), Kristoffer Lo (tuba) og Trond Bersu (trommer) skaper, med elektronisk hjelp, en helt personlig og svært spennende musikalsk legering.

Sofia Jernberg / Xavier Charles / David Stackenäs
Sveriges Sofia Jernberg er en av Europas mest spennende artister av de som har stemmen som instrument. Her samarbeider hun med kjente størrelser innenfor moderne musikk, som klarinettisten Xavier Charles og gitaristen David Stackenäs. Denne trioen presenterer en uhyre varm og vakker musikk.

Christer Knutsen
Christer Knutsen spiller en blanding av americana, pop og folk, og er i tillegg til å være en dyktig musiker også en svært habil låtskriver. Knutsen har også tidligere spilt på Christians kjeller og Kongsberg Jazzfestival, da sammen med sitt band Sacret Heart.

Se hele programmet her

Fra forsiden

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev