Nyhet

Sidsel Endresen nominert til musikkpris

Norges fremste vokalimprovisatører er blant de 12 nominerte til Nordisk Råds musikkpris for 2011. Vinneren offentliggjøres 1. juni 2011.

Temaet for Nordisk råds musikkpris 2011 er individuelle musikere som har brakt fornyelse i musikk med improvisasjon som bærende innslag. Den nominerte skal også ha gjort seg bemerket på den nordiske eller internasjonale scenen i løpet av det siste året.

De nominerte til prisen er Lotte Anker (dk), Bolette Roed (dk), Juhani Aaltonen (fi), Mikko Innanen (fi), Kristian Blak (fo), Nive Nielsen (gl), Skúli Sverisson (is), Jóel Pálsson (is), Sidsel Endresen (no), Rolf Erik Nystrøm (no), Mats Gustafsson (se) og Susanna Lindeborg (se).

Les mer om de nominerte her.

Sidsel Endresen har vært en markant stemme på den norske og internasjonale musikkscene i snart 30 år, som sanger, komponist og bandleder. Hun regnes i dag som en av de viktigste utøverne innen vokal improvisasjon og utvidede vokalteknikker/eksperimentell vokalbruk. Endresen har samarbeidet med et utall norske og internasjonale musikere, skrevet musikk til film og teater samt bestillingsverk. Hun har mottatt Spellemann-prisen fire ganger samt norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddy-prisen (2000).  Sidsel Endresen har gitt ut et titalls plater,  blant annet på ECM og Jazzland.

Fra forsiden

Nyhet

Nattjazz er avlyst

Regjeringen har forlenget forbudet mot kulturarrangementer frem til 15. juni, og dermed må Nattjazz i Bergen avlyse årets festival.

Meld deg på vårt nyhetsbrev