Nyhet

Kultmusiker med lap-topmagi på Victoria

Christian Fennesz regnes som en av frontfigurene i moderne kontemporær musikk og torsdag 10. mars spiller ham med Thomas Strønen og Iain Ballamy på Nasjonal jazzscene i Oslo.

Duoen Ballamy og Strønen har samarbeidet helt siden 1998 – da spilte de sin aller første konsert sammen i Molde som kvartett. Nå jobber de som duo og har fått med seg den østeriske kultmusikeren Christian Fennesz.

Fennesz regnes som en av frontfigurene i moderne kontemporær musikk, og er en mester i å kombinere varmt elektronisk gitarspill med lap-topelektronikk og noe så sjeldent som vakker støy. Han har tidligere jobbet med flere store musikere som for eksempel Mike Patton, Jim O’Rourke og David Sylvian. Lydverket sa om Fennesz fjerde skive: “Black Sea er kanskje årets album. Slokk lyset og lytt.” I fjor slapp Food, Fennesz og Nils Petter Molvær plata Quiet Inlet på ECM til strålende kritikker.

Iain Ballamy – saksofoner
Thomas Strønen – trommer, perkusjon og elektronikk
Christian Fennesz – gitar og elektronikk

Mer om Christian Fennesz her.

“The greatest laptop live show in music history” The Wire om Christian Fennesz

Christian Fennesz og Food
Victoria, Nasjonal jazzscene
Torsdag 10. mars, Kl 20

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev