Nyhet

Kulturrådet utlyser idékonkurranse

Norsk kulturrådet inviterer kunstnere og formgivere til å gå i kompaniskap for å utvikle idéskisser til kunstarenaer for barn og ungdommer. Frist for innsending er 1. april 2011.

Toåringer, fjerdeklassinger, tenåringer, bybarn eller bygdeungdom – hva er deres virkelighet? Hvor vil de være og hvordan kommuniserer de? Hvordan forholder de seg til kunst og hvordan forholder kunstnere seg til dem? Hvilke rammer ønsker dansere, installasjonskunstnere, komponister, poeter, metallrockere, performance- eller street art-kunstnere, regissører, kunsthåndverkere, tekstforfattere og samtidsmusikere omkring sin formidling til et ungt publikum? Hva skaper egentlig en arena – er det en struktur, en ramme, et bygg, en virtuell verden, en hendelse? Hvor og hvordan oppstår gode møter mellom små eller unge mennesker og profesjonell kunst? Gjennom konkurransen ønsker Kulturrådet å undersøke om det går an å svare på slike spørsmål – samtidig.

-Vi vil ha ideer til en framtidsrettet og attraktiv arena, der de unge møter kunst og kunst møter de unge, sier lederen for en spennende sammensatt jury, Torbjørn Gabrielsen.

Et av målene med konkurransen er å stimulere til brytninger mellom ulike fagområder.

– Vi håper at aktører fra ulike kunstfelt og uttrykk tar utfordringen når idèskissene skal utvikles, sier Gabrielsen og viser til utlysningsteksten som rommer en rekke spørsmål om hva en ny kunstarena for unge kan være.

Inntil fem prosjekter velges ut og får 250 000 kr hver til videreutvikling. Fristen for innsending er 1. april. Vinnerne presenteres i ulike fora høsten 2011.

Jury: Sune Nordgren, Kjetil Trædal Thorsen, Bentein Baardson, Helene Illeris, Torbjørn Gabrielsen, Erling Dokk Holm, Grete Jarmund, Nicholas Møllerhaug.

Prosjektet er et initiativ satt i gang i samarbeid mellom Kulturrådets fagområder Barne- og ungdomskultur/Kunstløftet og Rom for kunst.

Se hele utlysningen her.

Fra forsiden

Jazzalarm 3.– 4. mai 2024

Se til Grenland!

FESTIVAL: Reisebrev fra Jazzalarm, Ælvespeilet, Porsgrunn.

Nyhet

Stort på åpningen av Jazzfest

Åpningen av Jazzfest i Trondheim tirsdag 7. mai byr på store produksjoner. Bassist Kyle Eastwood og Trondheim Symfoniorkester & Opera hyller Clint Eastwood, og saksofonist Martin Myhre Olsen tolker Stargate sammen med NTNU Jazzensemble.

Meld deg på vårt nyhetsbrev