Nyhet

Norsk jazz på Victoria under Ski VM

Nasjonal jazzscene byr på alternativ VM-underholding kun et steinkast fra folkefesten på Universitetsplassen i Oslo. Publikum kan få oppleve noe av det beste norsk jazz har å by på om dagen.

Publikum i Oslo under Ski VM vil ikke bare oppleve norsk natur og vinterstemning på sitt beste, men også norsk musikk inspirert av dette. Under VM presenterer Nasjonal jazzscene flere norske jazzmusikere som lager musikk som i utlandet gjerne omtales som Fjelljazz! Norsk jazz har de siste årene fått en høy stjerne utover i Europa og ellers i verden, og det er da særlig inspirasjonen fra norsk natur og norsk folkemusikk som vektlegges.

Musikken skipublikummet kan få høre er også av helt fersk karakter. Hele to plateslipp foregår under mesterskapet: Trompetmagikeren Mathias Eick slipper platen Skala og Spellemannsvinneren og pianisten Helge Lien trio slipper oppfølgeren til plata Hello Troll.

Saksofonist Håkon Kornstad, bassist Ingebrigt Håker Flaten og trommeslager Jon Christensen serverer norsk folkemusikk i jazzinnpakning når de framfører låtene til Flatens bestemor Elise i konserten: «Til Elise – jazz på norsk».

Og for de som vil ha seg en god og rytmisk latter en lørdagskveld presenterer Nasjonal jazzscene Pratagraf lørdag 26. februar med humoristene Are Kalvø og Espen Beranek Holm sammen med trommegruppen Batagraf.

Mer info om programmet finner du her.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev