Nyhet

Joshua Redman til årets Nattjazz

De første artistene til Nattjazz 2011 er klare. I tillegg til Redman står Tortoise, Salif Keita fra Mali og Arve Henriksen på årets program.

Stjernesaksofonisten Joshua Redman kommer til Bergen med helt nytt band. Redman er en av de fremste og mest karismatiske jazzartistene i moderne tid, og har gjestet Bergen og  Norge flere ganger tidligere, blant annet som «Artist in Rescidence» under Moldejazz i 2006.

Chicago-baserte Tortoise er et av USAs mest innflytelsesrike musikkollektiv. Bandet skapte en revolusjon i amerikansk alternativ rock på 1990-tallet, og har vært en sentral drivkraft på USAs postrockscene i over 15 år. Tortoise leverer alltid live, fansen reiser langt for å oppleve bandet, og det blir et sikkert høydepunkt på Nattjazz 2011.

Nattjazz er også kjent for å bevege seg utenfor den vestlige musikkens allfarvei. I år kommer fantastiske Salif Keita tilbake til festivalen. Gullstrupen fra Mali kombinerer afrikanske elementer med soul, og har en rekke kritikerroste album bak seg.

Norsk jazz er fortsatt vår sterkeste musikalske merkevare, og Nattjazz følger opp festivalens 39-årige tradisjon med å presentere de beste.  Arve Henriksens nye supertrio med to av landets fremste perkusjonister; Audun Kleive og Helge Norbakken, er først ut i en lang rekke spennende konstellasjoner på Nattjazz-programmet.
Nattjazz 2011 arrangeres 25. mai – 4. juni i Bergen
Festival-, dags- og helgepass er i salg nå hos Billettservice.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev