Nyhet

Jazz på by:Larm

Nordens største musikkonferanse arrangeres i Oslo denne uka. I rekken av både kjente og ukjente pop- og rocknavn finner vi også noe jazz. Blant annet vil Nasjonal jazzscene presentere fem lovende band lørdag kveld.

Siden by:Larm startet på slutten av 90-tallet har bransjetreffet utviklet seg fra å være en arena for ny og uoppdaget norsk musikk til et utstillingsvindu for mer etablert nordisk musikk. Liveprogrammet inneholder fortsatt mange artister uten platekontrakt, men etterhvert som den internasjonale interessen har økt presenterer by:Larm nå flere og flere allerede etablerte artister.

Fokuset fra by:larm har alltid vært innenfor bredden av pop og rock, men med så mange internasjonale delegater burde en større andel av konsertprogrammet innholdt jazz og improvisasjon – en musikksjanger hvor faktisk Norge står langt framme internasjonalt. Likevel, om man er jazzinteressert, så er det et godt tilbud lørdag kveld på Nasjonal jazzscene. Da presenterer by:Larm, i samarbeid med Bugge Wesseltoft og Nasjonal jazzscene, fem håndplukkede, lovende jazzband.

Først ut er duoen Ine og Peder med vokal, tuba og elektronikk. Deretter kommer Chili Vanilla som befinner seg et sted mellom jazz, pop og rock. Stian Westerhus tøyer grensene med elektrisk gitar kl 22:00, som følges opp av Splashgirl med en blanding av improvisert musikk, ambient og eksperimentell rock. Kvelden avsluttes med Lord Kelvin; beintøff og bassløs trio bestående av to habile blåsere og en hardtslående trommis.
Les mer om bandene her.

Både Stian Westerhus og Chili Vanilla kan oppleves på andre scener under by:Larm, i tillegg til Golden Dawn og AcACc (Jan Martin Smørdal).
Se hele by:Larm programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev