Nyhet

Urframføring på Svalbard

Bestillingsverket Arctic Mood urframføres på PolarJazz på Svalbard lørdag 5. februar. Musiker og komponist Brynjar Rasmussen har latt seg inspirere av de visuelle inntrykkene og Svalbards kontraster.

Nordnorsk Jazzsenter har tatt initiativ til å få lagd et verk om Svalbard av musiker og komponist Brynjar Rasmussen (Christianssand String Swing Ensemble).  Rasmussen har gjentatte ganger besøkt Svalbard de siste årene og brukt det som inspirasjonskilde for musikken i Arctic Mood. Fotograf- og videokunstneren Werner Anderson skal visualisere musikken gjennom fotografi og videokunst.

Intensjonen bak Arctic Mood er å dykke dypt inn i nerven på alle de kontraster Svalbard har med seg. Verket formes sterkt etter de visuelle inntrykkene på Svalbard. Kontrasten mellom naturen, historiske forhold og gruvesamfunn til dagens moderne internasjonale samfunn, sterkt preget av Svalbards endrede posisjon som forsknings- og storpolitisk strategisk arena. De forskjellige stemningene som finnes på Svalbard, med fasinasjon for miljøet, samfunnet, og øyas historie, formidles gjennom en sterk balansegang mellom musikken og bildene.

Bjørn Sundquist vil være tekstleser av blant annet sitat og beskrivelser hentet fra fangstkvinner og menn. Medvirkende på scenen er også fiolinist Ragnhild Furebotten, trompetist Ole Jørn Myklebust, bassist Svein Schultz, pianist Jørn Øien, trommeslager Gunnar Augland, perkusjonist Herman Rundberg og gitarist Bjørn Charles Dreyer.

Før urpremieren vil det være en utstillingsåpning med bok- og cd-lansering i Kulturhuset i Longyearbyen.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev