Nyhet

Jazz landet rundt

Fredag 28. januar går startskuddet for Vinterjazz – en tidagers jazzmønstring Norge rundt. Det vil bli jazzkafeer og jam, konserter med lokale musikere og internasjonale navn samt utdeling av prisen Årets Jazzklubb.

Vinterjazz arrangeres for åttende gang, og med rekordstor oppslutning arrangeres over 80 konserter på 36 jazzklubber fra Arendal i sør til Svalbard i nord.

Zanussi13 – denne gangen i utvidet jubileumsutgave – åpner konsertsesongen og Vinterjazz i Bergen Jazzforum fredag kveld. I Oslo gjester den amerikanske prisbelønte vokalisten, Kurt Elling, Nasjonal jazzscene. I tillegg blir det arrangementer i Egersund, Horten og Sarpsborg åpningskvelden.

Flere band turnerer også under Vinterjazz. I regi av Sørnorsk jazzsenter skal Kirsti Huke Kvartett og Scheen Jazzorkester besøke henholdsvis tre og fire jazzklubber i regionen. Duoen Stein & Mari gjester Vestlandet under Den Musikalske Stamvegen, The Real Thing skal til Otta og Porsgrunn, og Nordnorsk jazzsenter sender Urban Tunélls Klezmerband rundt i landets nordligste fylker.

Hele programmet for Vinterjazz 2011 finner du her.

Årets jazzklubb
Under Vinterjazz deler Norsk jazzforum ut prisen Årets Jazzklubb som en påskjønnelse for kreativitet og hardt arbeid fra landets ildsjeler.  Prisen Årets jazzklubb tildeles årlig en av organisasjonens medlemsklubber, og blant tidligere vinnere er Asker Jazzklubb (2010), Tromsø Jazzklubb (2009) og Bergen Jazzforum (2008).

Landsomfattende markering av jazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 29. januar til 7. februar, og er en ti-dagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes rundt om i hele Norge. Vinterjazz arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber. I løpet av ti dager vil 36 av Norsk jazzforums medlemsklubber tilby over 80 konserter rundt om i hele landet.

Om Norsk jazzforum
Norsk jazzforum er en interesseorganisasjon som samler det norske jazzmiljøet. Organisasjonen har profesjonelle jazzmusikere, jazzklubber, storband, jazzfestivaler og regionale jazzsentre som medlemmer. Norsk jazzforums primære mål er å bidra til at jazz spres til et bredest mulig publikum i Norge, markere norsk jazz nasjonalt og internasjonalt, samt jobbe for økte bevilgninger til norsk jazz.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev