Nyhet

To band på Sørnorsk-turné

Scheen jazzorkester og Kirsti Huke Kvartett har hver sin mini-turné med konserter på jazzklubber i Sørnorsk-regionen under Vinterjazz 2011.

Under årets Vinterjazz har Sørnorsk jazzsenter to “miniturnéer” med konserter i jazzklubber i Agder og Telemark med henholdsvis Scheen jazzorkester og Kirsti Huke Kvartett.

Scheen jazzorkester har i perioden 02. – 06. februar tre konserter i Agder og Telemark; i Mandal jazzklubb onsdag 02.02., i Arendal Jazzklubb torsdag 03.02. og “på hjemmebane” i Skiensjazzdraget  søndag 06.02. Bandet har gitt konsertene tittelen «innsidehandel» – en smule mystisk kanskje, men sammenhengen fremgår her:  Scheen jazzorkester er et 13-manns storband med profesjonelle utøvere. Bandet har base i det store og kreative musikkmiljøet i Skien / Grenlandsområdet og ble startet i fjor. På denne “Vinterjazz”-turnéen er det komponister og arrangører innen bandet som får vist seg fram. «Innsidehandel» er en konsertopplevelse der ikke mindre enn sju av medlemmene har vært i sving med å skape musikk for orkesteret. Komponistene har forskjellig musikalsk bakgrunn og alder, fra veteranene Guttorm Guttormsen og Rune Klakegg, via «mellomgenerasjonen» Magne Rutle og Jon Øystein Rosland til «de unge», representert ved Thomas Johansson, André Kassen og Sondre Stordalen. Publikum kan se fram til en spennende og variert konsert preget av mange ulike personligheter; en collage av forskjellige musikkstiler, rytmer og klangfarger der det samlende elementet er de 13 musikerne på scenen.

Scheen jazzorkester er: Guttorm Guttormsen, Jon Øystein Rosland, André Kassen og Line Bjørnør Rosland (saxer, klarinetter, fløyter), Finn Arne Dahl Hansen, Thomas Johansson (trompet), Ingebjørg Klovholt, Åsgeir Grong (trombone), Sigurd Skramsett (tuba), Rune Klakegg (piano), Sondre Stordalen (gitar), Jan Olav Renvåg (bass) og Audun Kleive (trommer).

Kirsti Huke Kvartett  starter turnéen i Farsund jazz- og viseclub onsdag 02. februar, fortsetter til Bø jazzklubb torsdag 03. februar, til Risør jazzklubb fredag 04. februar og avslutter med konsert i Flekkefjord jazzklubb lørdag 05. februar.

På turnéen har Kirsti Huke for anledningen med seg Trygve Waldemar Fiske på bass i tillegg til Vigleik Storaas, piano og Erik Nylander, trommer som begge har vært med i kvartetten siden 2005; et komp av aller beste merke!  For dem som ikke skulle vite det, har Kirsti Huke to CD-utgivelser bak seg med kvartetten sin: Den første,”Deloo”, kom i 2007, og i 2009 kom den andre, som rett og slett heter “Kirsti Huke”. Begge produksjonene har blitt meget godt mottatt med flotte anmeldelser i aviser landet rundt. Både hennes egne komposisjoner og hennes tolkninger av andres låtmateriale, holder meget høy klasse. Mens det første albumet var en blanding av jazzklassikere og hennes personlige tolkninger av låter som Bob Dylans “Not dark yet” og Pink Floyds “Wish you were here”, består det andre albumet i hovedsak av egne komposisjoner der Kirsti Huke har hentet inspirasjon fra forskjellig musikalsk hold. Publikum kan vente seg en konsert med en akustisk kvartett som har et moderne, melodisk-basert musikalsk uttrykk frontet av en vokalist som behandler stoffet sitt med den kreativitet og musikalitet som kjennetegner en jazzmusiker som vil skape og formidle et personlig musikalsk uttrykk.

Fra forsiden

Uke 3, 2022: Kongle Trio + Henriette Eilertsen + Lotus + Mette Rasmussen Trio North

Hashtag innhold

Det er full bombing på jazzscenene igjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev