Nyhet

Omfattende jazzvår i Bergen

Bergen Jazzforum presenterer et spennende og bredt vårprogram, og semesteret sparkes i gang 28. januar med Zanussi13 – en jubileumsutgave av kvintetten.

Zanussi5 feirer 10års-jubileum og har klart å samle så godt som alle medvirkende musikere siden bandet så dagens lys. Årets første konsert på Bergen Jazzforum blir en lett surrealistisk miks av svingende groover, vakre melodier og fri energisk jazz.

Videre utover våren presenterer Bergen Jazzforum sterke norske navn som The Core, Kornstad/Flaten, Bergen Big Band, Dag Arnesen Trio, Mathias Eick Quintet, Circulatione Totale Orchestra, The Real Thing og Huntsville.

Blant internasjonale navn på programmet finner vi danske Ibrahim Electric som betegnes som et av Europas beste liveband samt kritikerfavoritten Donkey Monkey.

Jazzfestival for barn
Bajazz er en musikalsk merkevare myntet på barn fra 2 til 10, og det er også i år duket for en egen Bajazzfestival 9. og 10. april. Bestillingsverket er laget av Datarock, et band som har vokst frem som et av Bergens mest turnerende band. Denne kvelden skal firerbanden presentere en skreddersydd opplevelse for barn – en musikalsk ”meltdown” med store doser annen scenekunst.

Se fullt program for Bergen Jazzforum her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev