Nyhet

Ismusikkfestival med verdenspremiere

I kveld starter ismusikkfestivalen på Geilo, hvor alle instrumenter, kulisser og scene er laget av is. På åpningskonserten skal det spilles på verdens første langeleik av is.

– Det finnes ikke en tilsvarende festival i hele verden, sier festivalens kunstnerisk leder, Terje Isungset i en pressemelding.

Festivalen arrangeres på Kikut på Geilo. Under optimale forhold vil Hallingskarvet med sine 1930 høydemeter fremstå som et fantastisk sceneteppe bak artistene.

Første langleik av is
I løpet av de tre festivaldagene vil man kunne oppleve barnekor, verdensledende isskulptører og flere store internasjonale artister, som ved hjelp av instrumenter laget av is, skaper stemningsfulle og helt spesielle musikalske uttrykk. Det er blant annet knyttet stor spenning til åpningsdagen. Da skal brødrene Aastad Bråten presentere verdens første langeleik av is. I tillegg kan man oppleve smykker av is, fotografier transponert til is, arkitektur, dans, kunst, foto, design og videokunst.

På lag med naturen
IceMusic Festival ble startet i 2006 og arrangeres nå hvert år ved første fullmåne. Initiativtaker og kunstnerisk leder er Terje Isungset. Han opptrer selv under festivalen, med en blanding av jazz og skandinavisk musikk. Isungset har et helt spesielt lydbilde, mye fordi han lager instrumentene sine selv, og de er alle laget av is.

– IceMusic Festival er et sted for å utforske nye ideer. En arena der artister og kunstnere på høyt internasjonalt nivå skal kunne eksperimentere, leke og være kreative. En festival der alt kan skje, hvor både artister, arrangør og publikum må spille på lag med naturen, sier Terje Isungset, som skal opptre med to konserter på lørdagen.  – Her kan man forvente det uventede og øyeblikket og opplevelsen oppstår i nåtid, og kan aldri gjenskapes, sier Isungset.

Stor internasjonal oppmerksomhet
IceMusic Festival på Geilo vekker stor interesse internasjonalt. Festivalen tiltrekker seg både frivillige, presse og publikum fra store deler av verden som vil få med seg det magiske, unike og verdifulle vinteren og isen kan tilby. I helgen skal blant annet den amerikanske tv-kanalen ABC News gjøre et portrett med fokus på Isungsets arbeid.

Forrige festival tiltrakk seg frivillige fra Portugal, England, Frankrike, Skottland, Canada, Nederland og Norge. Årets program viser at også internasjonalt anerkjente artister tiltrekkes av den unike opplevelsen IceMusic Festival tilbyr.

Terje Isungset gjorde nettopp en serie iskonserter i London og fikk stor oppmersksomhet i britisk presse. Her kan du se noen av omtalene:
ITV News Online
ITV News on You Tube
BBC London Online
PA

IceMusic Festival på Geilo – 20. til 23. januar 2011.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev