Nyhet

Rekordhøyt forhåndssalg

Store navn som Brad Mehldau, Kurt Elling, Joshua Redman og Mike Stern er med på å dra opp billettstatistikken hos Nasjonal Jazzscene denne våren.

Nasjonal jazzscene, Victoria ble av Aftenposten kåret til Oslos beste mellomstore konsertscene, og det er ikke så mange steder at stjerner av dette kaliberet kan oppleves i en slik intim konsertatmosfære. Publikum har med andre ord mye å glede seg til.

Liarbird sesongåpner
Selve sesongåpningen er torsdag den 27. januar hvor det som har blitt kalt Et Musikalsk Drillos står på scenen. Ola Kvernberg har satt sammen drømmebandet bestående av blant andre Mathias Eick, Håkon Kornstad, Steinar Raknes og Torstein Lofthus. Kornstad står også for support denne kvelden med sitt eget soloprosjekt.

Balke i hele februar
Månedens musiker i februar er Jon Balke som blant annet har fått med seg Nils Petter Molvær i sitt helt nye verk Batadonten som har urpremiere 3. februar. Ellers blir han å oppleve i duo sammen med Asle Karstad, samt i bandet Pratagraf hvor Are Kalvø og Espen Beranek Holm står for prat, og bandet Batagraf for trommer og perkusjon.

Sidsel Endresen har satt sammen ny konsertserie
I serien Fristil er det Norges jazzdronning nummer en – Sidsel Endresen – som har har fått oppgaven som kurator denne våren. Hun har satt sammen et program blant annet bestående av Jan Bang, Eivind Aarset, Anthony Pateras og Thomas Lehn.

10. til 12. februar arrangeres European Jazz Nights. Dette er en årlig minifestival hvor ulike kulturinstitutt og ambassader i Oslo samarbeider om en show case for europeisk jazz.

Ellers kan publikum oppleve både Kristin Asbjørnsen, Helge Lien Trio, Juhani Aaltonen Qt, Food med Christian Fennesz, Beady Belle, Sinne Eeg og mange mange flere.

Hele programmet finne du her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev